Habijan: HDZ je poželjna "udavača", čak i za Čačićeve Reformiste

Objavljeno: 01.06.2015. 11:50

Zadnja izmjena: 25.03.2016. 09:34

Foto: Siniša Sović

Pobjedom na izborima za Vijeća mjesnih odbora, počinje se ostvarivati dugoročni cilj koalicije HDZ, Hrast, HSS, HSP, Zagorske stranke i Bloka umirovljenici zajedno u gospodarstvu, kulturi i obrazovanju na području grada Varaždina, istaknuto je na konferenciji za medije koja je u ponedjeljak održana u stranačkim prostorima HDZ-a...

Iz službenih rezultata izbora vidljivo je da je HDZ ostvario pobjedu osvojivši 34 od 43 koalicijska mandata, odnosno jedan mandat više od SDP-a, naglasio je Damir Habijan, šef GO HDZ-a.

- Građani su nas nagradili za afirmativnu politiku kojom dominira suradnja, zajedništvo i dijalog. Idućih dana namjeravamo u koaliciji razgovarati o mogućoj suradnji s drugim strankama. HDZ je poželjna "udavača", čak i za Čačićeve Reformiste – uvjeren je Habijan.

Na pitanje novinara da iz krugova bliskih Radimiru Čačiću stižu informacije da Reformisti razmišljaju o suradnji s SDP-om, reagirao je Anđelko Stričak, predsjednik županijskog HDZ-a.

- To je tipično za Čačića! Njega cijeli život muči matematika – ustvrdio je Stričak.

Koalicija "Za bolji Varaždin", nastavio je Habijan, opušteno razmišlja "tko će s kim" surađivati. Stoga i proglašenje izborne pobjede od strane varaždinskog župana Predraga Štromara smatra nerealnom.

- Svatko, pa i HNS može rezultate izbora tumačiti kako god želi. Iako nisu koalirali, HNS je pribrojio mandate SDP-a i proglasio pobjedu lijevog centra. Međutim, poznato je kakvi su odnosi između te dvije stranke i rezultat je neodrživo stanje u Gradu Varaždinu – rekao je Habijan dodavši kako se već puštaju razni spinovi.

Svoje zadovoljstvo ostvarenim rezultatima nije skrivala Hodak Alenka, predsjednica GO Bloka umirovljenici zajedno.

- Prvi put smo sudjelovali na izborima i odmah u pobjedničkoj koaliciji. Umirovljenici su najbrojnija i najugroženija skupina građana u Varaždinu. Nedopustivo je da nas se na bilo koji način marginalizira – kazala je Hodak.

HSS-ovac Mladen Hižak pak zaključuje kako najnoviji razvoj događaja najavljuje skori odlazak sa scene aktualne gradske vlasti.

- Pobijedila je opozicija u Gradu Varaždinu i to je prvi korak prema smjeni vlasti koja četiri godine nema rezultata – istaknuo je Hižak na kojeg se nadovezao HSP-ov Dragan Rukavina rekavši da su u Varaždinu uspostavljeni temelji za suradnju 6 stranaka koja će se projicirati i na predstojeće parlamentarne izbore.

U ime Zagorske stranke na podršci birača zahvalila je Mirjana Kolarek Karakaš koja smatra da je svaki glas za koaliciju bio „glas za promjene“.

Komentari