radni obilazak

Habijan i zamjenici obišli Gojanec - glavna tema OPG i poljoprivreda

Objavljeno: 17.05.2017. 16:55

Zadnja izmjena: 17.05.2017. 16:57

Danas su u Gojancu HDZ-ovi kandidati Habijan, Čupić i Zember održali konferenciju prilikom koje su glavne teme bile obiteljska poljoprivredna gospodarstva i poljoprivreda.

Između ostalog, kandidati su obišli ulice i dječje igralište, a potom su posjetili jedan gradski obrt u kojem se uzgaja i prerađuje zelje na području Varaždina.

- "Sramota je kako smo sada vidjeli kod lokalnog obrtnika u poljoprivredi da iako su dio grada, još nemaju kanalizaciju nego ovise o „septičkim jamama“ i odvozu fekalija koji im stvara i enorman trošak." - rekao je Denis Čupić.

Konkretna mjera koju smo pokrenuli je i privlačenje ulaganja Podravke u okvir njenog pogona Kalnik s ciljem privlačenja i preseljenja prerade rajčice iz Umaga za što već konkretno lobiramo u ministarstvu gospodarstva kao i u samoj Podravci, na ovaj način podići ćemo i uzgoj rajčice u ovom kraju što će biti impuls i pokretanja nove poljoprivredne proizvodnje i u gradu i u njegovoj okolici, stoji u priopćenju lokalnog HDZ-a.

- "Na ovom obilasku ukazao sam na probleme poput neasfaltiranih ulica, zapuštenih i nepokošenih dječjih igrališta. Također jedan od problema je i nedostatak sadržaja za mlade što bi se uređenjem prostorija Mjesnog odbora Gojanec uvelike moglo promijeniti jer bi mještani mogli te prostorije koristiti za određene aktivnosti." - rekao je Marko Koritar, predsjednik Temeljnog ogranka Gojanec HDZ-a

Komentari