šef gradskog hdz-a

Habijan ide po novi mandat. Njegov uspon je počeo prije šest godina. Stričak je u njemu vidio rješenje za 'lutanja'

U gradskom HDZ-u Damir Habijan isplivao je na površinu polovicom prošlog desetljeća, sa snažnom podrškom Anđelka Stričaka koji je u njemu, nakon više od desetljeća lutanja 2000-ih, vidio dobrog kandidata za gradonačelnika. Habijan to nije postao, ali se isprofilirao kao jedan od najpoznatijih političara...
Objavljeno: 30.09.2021. 09:22

Zadnja izmjena: 30.09.2021. 09:28

U HDZ-u Varaždinske županije, kao što smo već pisali, 17. listopada održat će se unutarstranački izbori. Damir Habijan ponovno je kandidat za predsjednika varaždinske organizacije HDZ-a. Sinoć je to objavio na Facebooku.

  • Pozvao je na zajedništvo -  Predstavljajući svoj tim, kandidate za potpredsjednike Damira Laljeka, Maju Hrešć i Gorana Bobeka, Habijan je pozvao na zajedništvo. „Želimo ustrajati na svim inicijativama koje služe za dobrobit grada Varaždina. Ne možemo sami. Svaka naša članica i član su dobrodošli.“
  • Za kormilom od 2015. – U gradskom HDZ-u Damir Habijan isplivao je na površinu polovicom prošlog desetljeća, sa snažnom podrškom Anđelka Stričaka koji je u njemu, nakon više od desetljeća lutanja 2000-ih, vidio dobrog kandidata za gradonačelnika. Habijan to nije postao, ali se isprofilirao kao jedan od najpoznatijih političara.
  • Saborski zastupnik od 2020. – Dok su lokalni izbori 2017. bili rezervirani za povratak Čačića i Čehoka, parlamentarni izbori 2017. bili su predodređeni za povijesni uspjeh županijskog HDZ-a. Kao što je poznato, tada dobivaju čak tri saborska zastupnika, a među njima to je postao i Damir Habijan. Anđelka Stričaka u Hrvatskom saboru sada mijenja Nadica Dreven Budinski.

Fotografija koju je kasno sinoć na Facebooku objavio Habijan

  • Osebujan imidž – Prepoznatljivosti lika i djela šefa gradskog HDZ-a u mnogome su pridonijele i njegove izvanpolitičke aktivnosti, prije svega predanost fitnesu i oblikovanju tijela kojeg se ne ustručava pokazati javno.
  • Park prirode Ivančica – Najprepoznatljivija politička inicijativa ovog HDZ-ovog zastupnika, oko koje je ostvario široki politički konsenzus, jest inicijativa za proglašenje Ivančice parkom prirode. Ona je još uvijek aktualna, a ima i široku podršku javnosti.
  • Što dalje? - Koje su Habijanove namjere u budućnosti, hoće li se ponovno kandididrati za gradonačelnika ili se vidi na nacionalnoj političkoj razini, zasada nije poznato. Pred nama su tri godine bez ikakvih izbora...

Komentari