konferencija za medije

Habijan: Peđa Grbin želi besplatan vrtić svima pa neka se usuglasi s Bosiljem

Objavljeno: 11.09.2023. 09:48

Zadnja izmjena: 11.09.2023. 09:51

Povodom najave povećanja cijene dječjih vrtića od 1. rujna, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Damir Habijan održao je konferenciju za medije.

Kako je pritom rekao, cijene vrtića od 1. rujna za prvo iznosit će 127 eura, što je povećanje 37 posto, za drugo dijete 82 eura, odnosno povećanje za 55 posto te za treće dijete ili djecu s poteškoćama u razvoju 52 eura, odnosno povećanje od 96 posto. Gradsku vlast pritom je prozvao za licemjerje te ih pritom pozvao da obave razgovor s predsjednikom SDP-a Peđom Grbinom i presjednicom Županijske organizacije SDP-a Barbarom Antolić Vupora.

- Programska politika SDP-a prezentirana od strane Peđe Grbina bila je da se svoj djeci želi omogućiti besplatan vrtić, što je jedna od okosnica programa za sljedeće izbore. Isto je nedavno ponovila i predsjednica ŽO Barbara Antolić Vupora. Ovo što se događa u Gradu gdje SDP ima apsolutnu vlast u vijeću je dijametralno suprotno od nacionalne razine. Ovo nije prvi primjer dvostrukih mjerila, sličnu situaciju imali smo u kolovozu kod povećanja cijena odvoza otpada - rekao je Habijan i dodao:

- Vidio sam da je gradonačelnik Bosilj jutros na svojim Facebook stranicama pokušao na neki način opravdati povećanje cijene, no mogu replicirati kako ima djece koja jesu s roditeljima u Varaždinu, ali idu u vrtić u nekoj drugoj jedinici lokalne samouprave u županiji pa nemaju pravo ni na kakvo subvencioniranje od strane Grada Varaždina - zaključio je.

Komentari