žestoki istup šefa hdz-a

eTV - Habijan: Prijevremene izbore odlučit će braco i seka i njihovi privatni interesi

Iako je stava da pod određenim uvjetima Bosiljev proračun treba podržati, moguće je da gradski odbor HDZ-a odluči drugačije. Sasvim sigurno, Ivan Čehok više ne može računati na njihovu podršku, a prijevremene izbore u konačnici će odlučiti raskol unutar Budimo grad kao platforme, kaže Damir Habijan, predsjednik gradskog HDZ-a...
Objavljeno: 10.11.2022. 12:50

Zadnja izmjena: 10.11.2022. 15:54

Predsjednik gradskog HDZ-a Damir Habijan nije za prijevremene izbora, a ako bi se i održali, mišljenja je da bi rezultat bio identičan ili sličan.

Ipak, to ne znači da će HDZ nužno podržati proračun, jer o tome ne odlučuje on samostalno nego HDZ-ov gradski odbor. Moguće je stoga da ponovno bude i kandidat za gradonačelnika, ako stranka tako odluči i dogode se prijevremeni izbori.

- Siguran sam da će nakon ove emisije opet dio oporbe reći 'oni podupiru Bosilja i ne žele izbore', ali ja doista postavljam pitanje: kome ti izbori donose bilo što dobro? Imali smo ih prije godinu i pol, izabran je tko je izabran, i sada gubiti minimalno šest mjeseci na nove izbore i gubiti javni novac mislim da nije potrebno. Stat će projekti, izgubit ćemo vrijeme i novac, a možda dobiti ponovno istu konstelaciju snaga ili sličnu. To je moje mišljenje - rekao je Damir Habijan u današnjoj emisiji. 

'Sve mijenja raskol u Budimo grad'

Kako god bilo, kao stranka, kaže Habijan, Ivana Čehoka sigurno više podržati neće. A kako dodaje, sve zapravo ovisi o "braci i seki", odnosno "family Petrić", kako se izrazio, koji su uzrokovali raskol unutar Budimo grad kao platforme.

- Ana Petrić i Hrvoje Petrić, braco i seka, su doista interesna skupina koji nemaju nikakvi javni interes. To se vidjelo na primjeru prostornog plana tekstilne industrije VIS, gdje su u direktnom sukobu interesa, a uspjeli su osigurati prenamjenu jer će očito imati nekog investitora i pokrenuti biznis. I sada je on (Hrvoje Petrić) glavni moralizator? Očito sam više ne može, pa će sada doći i seka, pa ćemo imati i u gradskom vijeću bracu i seku kao što smo nekad imali u hrvatskom saboru (brata i sestru Kerum). I zato, kada sam govorio o destruktivcima, našli su se uvrijeđeni svi iz Budimo grad, ali mislio sam upravo na obitelj Petrić. Mislim da su se potpuno ogolili, ali o njima i njihovom glasovanju ovisi da li će proći proračun i da li će biti izbori - zaključio je Habijan.

'Varaždin koče politički tabori'

Stava je da se u ovom trenutku Termoplin ne treba prodavati, iako je u drugim okolnostimma mislio drugačije; da će vjerojatno biti penalizacije jer Europa kažnjava "i za jumbo plakate"; da bazene ne treba zatvarati jer "onda nismo više grad", te da Varteksu ne treba pomagati financijski nego na druge načine. U globalu, nije zadovoljan ni političkom ni društvenom klimom u gradu, za što krivi "politička utaborenja" koja zbog vlastitih interesa ne omogućavaju ključna rješenja kao što je ono za bale.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao saborski zastupnik i predajednik gradskog HDZ-a Damir Habijan pogledajte ovdje:

 

Komentari