komentar

Habijan o transkriptima: Istražite radije tko je podizvođač na Sortirnici

Objavljeno: 05.04.2023. 14:42

Zadnja izmjena: 05.04.2023. 14:43

Tjednik Nacional objavio je transkripte prisluškivanih razgovora između Ivana Čehoka, Zlatana Avara i Željka Bunića, u kojima su raspravljali o otkazivanju podrške HDZ-u ukoliko HDZ podrži gradski proračun, a na koje se danas osvrnuo i saborski zastupnik Damir Habijan.

Podsjetimo, transkripti su iz lipnja prošle godine, kada je Željko Bunić bio pod mjerama prisluškivanja, a komentirali su kako ih je HDZ "zaje***" kada su prvi put podržali proračun. Čehok je u jednom drugom razgovorio potom rekao: "Kad dođe proračun na dnevni red ne bumo se pojavili i ko je*** mater Stričaku. Nek ga Čačić vadi", dok Avar na jednom drugom mjestu govori kako treba "napakirati prijava" pa se jedna bude "valjda primila", a smatraju da ne bi bilo zgorega u prijavu "staviti i jednog HDZ-ovca", jer bi se tako prijava možda prije uzela u obzir.

Situaciju je danas također komentirao i saborski zastupnik Damir Habijan riječima:

- Od te četiri stranice u Nacionalu, tri govore o slučaju Sortirnica koji se tiče gradonačelnika Bosilja. Pozivam vas da malo istražite tko je bio podizvođač tih radova i kakve to veze eventualno ima s ovim slučajem koji je otvoren jučer. Što se tiče gradonačelnikovih riječi da je to dokaz da je HDZ rušio proračun, to je smiješno. Ponavljam, gradu je pao proračun jer je SDP-ov gradonačelnik Bosilj od 21 ruku skupio 7, prema tome njegova vladajuća većina u tom slučaju nije podržala njegov proračun. HDZ je tu oporba, naveo je svoje razloge zašto nije podržao proračun - rekao je Habijan.

Komentari