priopćenje za medije

Habijan o zakupu Aquacityja: Je li ova gradska vlast išta naučila iz prošlosti?

Objavljeno: 10.03.2023. 14:43

Zadnja izmjena: 10.03.2023. 14:43

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina i saborski zastupnik Damir Habijan osvrnuo se na natječaj za davanje u zakup Aquacityja riječima kako je taj projekt "još jedna u nizu propuštenih prilika Grada Varaždina".

Podsjetimo, Gradski bazeni Varaždin objavili su da je u tijeku natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora restorana i teniskih terena u sklopu "Sportsko-rekreacijskog centra Aquacity" provođenjem javnog usmenog nadmetanja. Natječaj traje do 28. ožujka, a prostor će se dati u zakup na rok do 15. ožujka 2026. godine.

- Prije nekoliko dana naveo sam kako je na natječaj ministarstva, u okviru NPOO, Grad Varaždin prijavio projekt izgradnje teniske dvorane, no sumnjam da teniska dvorana uopće odgovara uvjetima natječaja. S obzirom na to da se radi o unapređenju turističke infrastrukture i o poboljšanju turističke ponude, nisam siguran u to da će se projekt dvorane u vrijednosti oko 3 milijuna eura uspjeti uklopiti u taj natječaj koji je zatvoren početkom mjeseca, a vrijednosti je veće od 120 milijuna eura. Zašto Grad nije na natječaj Ministarstva prijavio projekt Aquacity koji definitivno ispunjava sve uvjete i sadržajno potpada pod razvoj turističke infrastrukture i destinacije? - navodi Habijan.

Podsjetio je na priču o Gastrocomu, a te dodao:

- Je li ova gradska vlast išta naučila iz prošlosti? Koji će to investitor uzeti cijeli prostor u zakup na 3 godine? Tko će uložiti vlastita značajna sredstva na tako kratki rok? Zašto se gradska vlast nije javila na natječaj ministarstva i zašto nisu iskoristili mogućnost za povlačenje sredstava niti za ovaj projekt? - zaključio je.

Komentari