insajderski izvještaj i izjave

KAMILICA Stričak: 'Jenkač se odbio kandidirati na moje mjesto', a evo i izjava Habijana i Runca

Objavljeno: 25.05.2017. 10:22

Zadnja izmjena: 25.05.2017. 12:04

Foto: Facebook

Jučerašnja presica Jenkača, Horvatića i Kaniškog izazvala je lavinu reakcija članova HDZ-a u Varaždinskoj županiji, prema kojoj je sjednica Županijskog odbora koja je uslijedila, kako doznajemo – bila prava „kamilica“.

Izvor nam, naime, prepričava da Horvatić nije bio uopće nazočan, što je vidljivo i iz fotografija koje je objavila Nadica Dreven Budinski, a Habijan se prema istom izvoru obratio Jenkaču i Kaniškom s riječima „da mu sad kažu što imaju za reći, a ne preko medija“. 

>>"JUŽNJACI" "Habijan je promašena politika, mi smo glatko pobijedili a nitko nas nije pozvao..."

Neko vrijeme nakon toga Habijan se ispričao poslovnim obvezama i napustio sjednicu, a Jenkač i Kaniški samo su ponovili svoje već ranije iznijete stavove. Ostatak sjednice protekao je bez tenzija, no nešto govore i prizori s fotografija koje je objavila Dreven Budinski. 

"Dečki nisu htjeli ništa loše"

S obzirom na stavove koje su iznijeli „južnjaci“, za komentar smo zamolili prozvanog Damira Habijana, neizravno prozvanog Anđelka Stričaka i Alena Runca

- Mislim da oni nisu htjeli ništa loše reći. Osobno sam očekivao veću potporu od birača iz grada u kojemu sam rođen, nadam se da će oni prepoznati grešku i sljedeći put dobro zaokružiti. - izjavio nam je Runac, dodajući kako je potpora županijskom HDZ-u narasla 74%.

Habijan je, na tragu onoga što smo doznali i od izvora, istaknuo kako bi se unutarstranačke stvari trebale rješavati u samoj stranci, a osvrnuo se i na Jenkačevu tvrdnju da je HDZ dobio veću potporu od Habijana.

- Možete provjeriti podatke Državnog izbornog povjerenstva, HDZ je dobio u Varaždinu nekih 2850 glasova, a ja sam dobio 2960, dakle, više od stranke. - izjavio nam je Habijan.

Svoje je mišljenje o jučerašnjoj presici iznio i šef županijskog HDZ-a Anđelko Stričak.

"Habijan nema alternative"

- Kao prvo, HDZ je organiziran teritorijalno i svaka organizacija - općinska, gradska, županijska - donosi odluke na svom teritoriju i u svom djelokrugu. Jedna općinska ili gradska organizacija ne miješa se u poslove druge općinske ili gradske organizacije. Jučer smo na sjednici jednoglasno prihvatili rezultate izbora u županiji, a tako i u Varaždinu. Mi ne vidimo alternativu Habijanu. - izjavio nam je Stričak, dodajući kako će se HDZ maksimalno angažirati u drugom krugu u onim općinama gdje se natječu njihovi kandidati, dok se ostalim sredinama trebaju baviti oni koji se tamo natječu.

"Jenkač se odbio kandidirati"

S obzirom da Jenkač sve otvorenije istupa izražavajući nezadovoljstvo vođenjem i rezultatima županijske organizacije, Stričaka smo pitali smatra li da on zapravo cilja na njegovo mjesto iz uvjerenja da bi mogao bolje i više:

- Jenkaču sam još prošle godine ponudio da se kandidira za predsjednika  Županijskog odbora HDZ-a, pa je to odbio. - bio je otvoren Stričak.

Komentari