uoči razrješenja ravnateljice

eTV: Habijan:'Bio sam prisiljen poslati dopis ministru Kujundžiću, evo što je odgovorio'

Objavljeno: 26.01.2017. 14:33

Zadnja izmjena: 26.01.2017. 14:53

Foto: Petra Mlinarić

S obzirom na prethodne tvrdnje Damira Habijana kako je postupak razrješenja doktorice Sanje Zember nezakonit, te činjenice kako ga nitko, od župana Predraga  Štromara, pročelnice Ruže Jelovac, pravnice Jasminke Begić, predsjednika Upravnog vijeća Zorana Šanteka i ostalih članova vijeća nije demantirao, predsjednik varaždinskog HDZ-a je o svemu uputio dopis ministru zdravstva, Milanu Kujundžiću.

Na današnjoj konferenciji za medije, Habijan je izjavio kako je stigao odgovor ministra u kojem se potvrđuju nalozi koje je i on sam iznio. Dakle, ministar ističe kako Upravno vijeće može razriješiti ravnatelja prije isteka mandata samo u slučaju ako su razlozi koji se navode u odluci nastali, odnosno ako se  za njih saznalo u roku od 30 dana od nastanka, u protivnom samo ministar može razriješiti ravnatelja.

Budući da je sutra u 8 sati sjednica Upravnog vijeća, a na dnevnom redu se nalazi i točka koja se tiče razrješenja ravnateljice, Habijan ovim putem postavlja pitanje Štromaru, Jelovec, Begić i Šanteku, te ostalim članovima Upravnog vijeći da li su sigurni da takvu odluku žele staviti na dnevni red, te svjesno prekršiti zakon?

- Za sve odluke koje se doktorici Zember stavljaju na teret i radi kojih se nju želi razriješiti dužnosti ravnateljice su već otprije poznate, a ako članovi Upravnog vijeća pristupe glasovanju, desit će se to da će ravnateljica biti razrješena i da će za zaštitu svojih prava morati pokrenuti sudski postupak koji će se za dvije, tri godine i dobiti te se postavlja pitanje tko će za to odgovarati? - napominje Habijan.

Habijan se također pita kada će se čuti odgovori osoba koje je naveo u svom obraćanju medijima, a ako već neće odgovarati njemu, tada barem ministru.

Potvrda kandidature

Sljedeća tema na današnjoj konferenciji bila je vezana uz potvrdu kandidature za gradonačelnika Grada Varaždina, dok kandidat za zamjenika gradonačelnika još nije poznat, HDZ kao stranka na izbore izlaze samostalno, no ne isključuju mogućnost koaliranja s nestranačkim osobama.

Habijan se dotaknuo i gradskog proračuna, te današnjeg priopćenja varaždinskog HNS-a u kojem tvrde da koristi proračun za samopromociju, no, Habijan ističe kako se to moglo riješiti na drugačiji način.

'HDZ ne odustaje od svojih uvjeta'

- Ne bi bilo loše da i ostali kandidati i Kišić, Martinčević, Avar, Karakaš da također budu prisutni na sastanku s aktualnim gradonačelnikom koji bi se ticao samog proračuna i da imamo uvid u stanje u ono što nas čeka, bilo kog od nas. – rekao je Habijan i dodao kako HDZ ne može odstupiti  od stvari na kojima već dugo vrijeme inzistira, a temelj su za sve ostale odluke.

-  To je situacija što se tiče tvrtke Varkom d.d. i Tehnološki park. Ako trgovačkom društvu propadaju svi natječaji i društvozbog toga  ima gubitak od 700 tisuća kuna tada mislim da je to dovoljan razlog da Nadzorni odbor opozove direktora, a Tehnološki park vrlo vjerojatno neće uspjeti povući sredstva koja su bila predviđena. – zaključuje Habijan i povlači paralelu s činjenicom ako HNS i SDP traže razrješenje ravnateljice iz njima poznatih razloga, onda misli da je u redu da i Vlašić i Borak budu dosljedni i da se oni smjene. To je uvjet da uopće pokažu dobru volju i da poduzmu ono što moraju poduzeti.

Komentari