habuš priopćenjem na habijana

Habuš: 'Habijanovi i HDZ-ovi ultimativni zahtjevi nisu me pokolebali da ipak dobijemo proračun'

Objavljeno: 27.01.2017. 14:46

Zadnja izmjena: 27.01.2017. 14:59

Foto: Arhiva

Premda je izgledalo kako će nakon Habijanovog prijedloga dogovora oko proračuna za 2017. godinu Grad ipak riješiti svoje ključno pitanje, situacija je sada već kompliciranija, pa se svojim kritičkim priopćenjem oglasio i Habuš.

On u svom priopćenju ističe kako ga nije iznenadila Habijanova promjena mišljenja, ali da je i dalje nepokolebljiv u namjeri da poduzme sve kako bi Varaždin dobio proračun za ovu godinu. Habuš je, tvrdi, naišao na neodgovorene telefonske pozive i neodržive ultimativne zahtjeve HDZ-a, čime su, kako veli, pokazali da im do proračuna ni nije stalo.

- Oni natezanjem oko proračuna žele u kampanji samo doći do promocije. Kako drugačije razumjeti njihove zahtjeve jer smjene direktora u komunalnom poduzeću i Tehnološkom parku nemaju baš nikakve veze s proračunom. - ističe Habuš, zaključujući da Habijan nedovoljno poznaje metodologiju donošenja proračuna. No, na kraju on ipak ostavlja otvorenom opciju da se s HDZ-om postigne dogovor oko osiguravanja sredstava za konkretne projekte s kojima se ne može čekati, dok bi se ostala pitanja počela rješavati s novim sazivom gradskog vijeća.

Komentari