Habuš pisao i Milanoviću: Oformite tim za arbitražu između Grada, Ministarstva i Fonda

Objavljeno: 22.10.2015. 15:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

U četvrtak, 22. listopada, gradonačelnik Grada Varaždina, Goran Habuš uputio je pismo predsjedniku Vlade RH Zoranu Milanoviću u kojemu traži uključivanje Vlade, odnosno premijera u rješavanje dugogodišnjeg i velikog varaždinskog problema, izvjestili su danas iz Grada Varaždina...

Njihov dopis prenosimo u cijelosti:

U pismu ga (Habuš, nap.) u osnovnim crtama upoznaje s genezom i poviješću problema u vezi sanacije odlagališta „Brezje“ u Varaždinu, pružajući i informaciju o svim koracima koje je Grad Varaždin poduzimao i poduzima još od 2012. godine. 

S obzirom da svi uloženi napori nisu urodili željenim plodom, gradonačelnik poziva predsjednika Vlade da svojim autoritetom, izvrši utjecaj, točnije arbitrira između Grada i nadležnih institucija (resornog Ministarstva i Fonda) na način da se po potrebi oformi jedan neovisan tim pravnih stručnjaka koji bi razmotrili cjelokupnu materiju i u konačnici iznijeli svoj zaključak. 

Ujedno se navodi kako je Grad Varaždin sa svoje strane spreman poštivati zaključak takvog pravnog tima, kakav god da taj zaključak bio, te i nadalje poduzimati sve što je u njegovoj ingerenciji ne bi li Fond u konačnici sufinancirao sanaciju odlagališta „Brezja“ i tako jednom zauvijek riješio gorući problem s kojim se ovaj Grad i njegovi građani bore već više od deset godina.

Komentari