politički potres u hns-u

EKSKLUZIVNO Habuš podnio ostavku na mjesto predsjednika gradske organizacije i odustao od kandidature za gradonačelnika!

Objavljeno: 17.01.2017. 19:06

Zadnja izmjena: 17.01.2017. 22:46

Foto: Arhiva

Na sjednici Gradske organizacije HNS-a, koja je upravo u tijeku Goran Habuš  - kako ekskluzivno doznajemo - izjavio je pred dužnosnicima i članovima stranke da podnosi ostavku na mjesto predsjednika varaždinskog HNS-a, te da se neće kandidirati za gradonačelnika Varaždina na predstojećim lokalnim izborima.

Nisu poznati razlozi ove Habuševe odluke, odnosno, je li ga na to prisilila županijska organizacija stranke - konkretno, predsjednik Predrag Štromar - nakon posljednjih događaja, poput pada proračuna. Kao uzrok spominje se i interna anketa prema kojoj Habuš ne dobiva izbore za gradonačelnika. Moguće je tumačenje i da je riječ o samostalnoj Habuševoj odluci koji se navodno prije Božića "slomio" te odlučio povući se iz politike.

Također nije poznato hoće li HNS podržati SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Alena Kišića. Kako doznajemo, još uvijek ima onih koji Kišiću ne mogu oprostiti nedavni zahtjev za smjenu direktora VARKOM-a Vlade Vlašića, kao ni sve natezanje oko proračuna svega dan prije izglasavanja u Gradskom vijeću. HNS i dalje vjeruje da su najjača gradska organizacija u Varaždinu te mnogi ne mogu probaviti SDP-ovog kandidata. 

Spominju se već i imena HNS-ovih kandidata koji bi zamijenili Habuša, a jedno od njih je i Nikola Plavec - direktor Centra za obnovljive izvore energije - ali u ovom trenutku nemamo nikakvu službenu potvrdu za ovo. Kako se čini, trenutačno je ipak najizglednije da će HNS podržati Kišića kao kandidata za varaždinskog gradonačelnika.

Rezultati ankete

Kojom biste školskom ocjenom ocijenili mandate Gorana Habuša?

Izvrstan (5)

6%

Vrlo dobar (4)

6%

Dobar (3)

9%

Dovoljan (2)

17%

Nedovoljan (1)

62%

Komentari