veliki petak u varaždinu

IGRA SUDBINE Čehok objavio kandidaturu, a Habuš predao gradonačelničke ovlasti Dragici Đuli

Objavljeno: 14.04.2017. 11:21

Zadnja izmjena: 14.04.2017. 11:23

Foto: Željko Porobija

Danas u 10.30 završena je formalna predaja ovlasti gradonačelnika Gorana Habuša i njegovog zamjenika Vjerana Radelića vladinoj povjerenici Dragici Đuli - što je jedinstven događaj u povijesti Varaždina.

Nakon obavljene papirologije, Habuš je novinarima izjavio da se nakon 6 godina rada oprašta od - kako ga je nazvao - najljepšeg i najtežeg posla kojega je radio u životu. Izrazio je zadovoljstvo postignutim, ostavio budućem gradonačelniku gomilu projekata i poželio mu 13 ruku.

- Grad je bio dužan 24 milijuna kuna, dočekala nas je ovrha od 35 milijuna kuna, zatim uhićenja u gradu - ne samo gradonačelnika nego i svih tada viđenijih ljudi - dakle, zaista je 2011. bila crna godina za grad. A što mislim o Čehoku rekao sam u kaznenoj prijavi koju sam protiv njega podnio 2009. godine. - evocirao je Habuš svoje uspomene na početak gradonačelničke karijere i prokomentirao najavljenu kandidaturu Čehoka za gradonačelnika.

U svom prvom obraćanju javnosti nakon preuzimanja dužnosti, povjerenica Dragica Đula izjavila je da je počašćena odlukom vlade i da u njezinom poslu povjerenika neće biti ničega spektakularnog.

- U tom mom radu sigurno mi je potrebna suradnja s gradskom upravom, tako da svi zajedno dočekamo spremni novu vlast. Ja ću se držati isključivo zakona o lokalnoj upravi i samoupravi, molim javnost da mi u tome pomogne. - priopćila je Dragica Đula.

>> Čehok: Da, kandidirat ću se za gradonačelnika Varaždina! (evo imena drugog zamjenika)

 

Komentari