pressica HNS-a

Habuš vijećnike nazvao najlošijima do sad i nada se da će rebalans ovaj put proći

Objavljeno: 27.09.2016. 08:53

Zadnja izmjena: 27.09.2016. 10:30

Na jutros održanoj konferenciji za medije varaždinske podružnice HNS-a gradonačelnik Habuš osobito se obrušio na vijećnike koji su odbili predloženi proračun.

Presica je bila sazvana kako bi se mediji upoznali sa stavovima stranke o zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, kao i njezinom nastavku i novoj sjednici u četvrtak. No, ključni dio ticao se prije svega Habušovih i stranačkih stavova o vijećnicima.

'Najlošije gradsko vijeće'

- Ovo Gradsko vijeće kvalitetnije je po titulama, ali je zapravo jedno od najlošijih - istaknuo je na početku Habuš.

Kritizirao je vijećnike zbog politikanstva i zbog postupanja po direktivi stranačkih čelnika, a također i zbog napuštanja sjednica koja onda uzrokuju rušenje kvoruma.

Ipak, unatoč ovakvim kritičkim stavovima, u novom prijedlogu rebalansa proračuna neće biti stavke o rješavanju problema bala, koja je vijećnicima bila povod odbijanja proračuna. Gradonačelnik smatra da to nije bio stvarni razlog i izrazio je nadu da će se i taj prijedlog jednom usvojiti na vijeću, kako se ne bi odgovornost prebacivala na građane.

Na novinarski komentar da bi vijećnici rekli kako je on najgori gradonačelnik do sada, Habuš je izjavio kako ipak misli da je Gradsko vijeće najlošije do sada.

Ipak je bilo i pomirljivijih tonova, pa je Enriko Parlaj izrazio nadu da će svi jednoglasno podržati rebalans. Nabrojani su i projekti koji ovise o prihvaćanju rebalansa, od kojih, primjerice, onaj za asistente u nastavi treba započeti već od 1. listopada.

 

 

Komentari