"anonimusi, inženjering i populizam"

HABUŠEVO PISMO Koga je optužio za izborni inženjering, a koga prozvao za populizam

Bivši varaždinske gradonačelnik naveo je tri temeljna razloga, okomivši se pritom neizravno na Predraga Štromara, izravno na Matiju Posavca, a najizravnije na Zlatana Mošmondora...
Objavljeno: 12.02.2019. 09:48

Zadnja izmjena: 12.02.2019. 16:21

Naš portal u posjedu je pisma koje je Goran Habuš uputio vodstvu HNS-a o razlozima zbog kojih napušta stranku.

Bivši varaždinski gradonačelnik naveo je tri temeljna razloga, okomivši se pritom neizravno na Predraga Štromara, izravno na Matiju Posavca, a najizravnije na Zlatana Mošmondora. Napisao je kako još od izbora 2017. godine osjeća „duboko nezadovoljstvo smjerom stranke na lokalnom nivou“, a za nacionalne politike HNS-a misli da su „nejasne“ te da stranka „luta“. Priznaje da je i sam bio za koaliciju s HDZ-om, ali smatra da HNS unatoč tome nije trebao izgubiti vlast u županiji. Više puta je zbog toga, kako nadalje navodi, „inzistirao da se detektiraju krivci za izborni debakl“, što se nije učinilo. Točka na „i“ za Gorana Habuša, kako smo i neslužbeno objavili informaciju – bio je ostanak bez i jednoga vijećnika u Gradu Varaždinu te raspuštanje gradske organizacije stranke...

"Anonimusi i inženjering"

HABUŠ: Ne mogu se miriti sa činjenicom da smo zbog izbornog inženjeringa izgubili vlast u županiji, a nerazjašnjivim kandidiranjem potpunih anonimusa na istaknuta mjesta u Gradsko vijeće u potpunosti izgubili utjecaj u Gradu, što je rezultiralo činjenicom da HNS kao nekad najjača stranka u Gradu nema više niti jednog vijećnika, a da istovremeno naši najistaknutiji čelnici hodočaste u Gradsku vijećnicu po podršku.

"Populizam ili osobna kampanja"

HABUŠ: Danas pak svjedočimo izjavama Matije Posavca kao frontmena za EU parlament poput „moj uvjet je bio“ te „da se mene pitalo ne bi bilo koalicije s HDZ-om“ koje u najmanju ruku zbunjuju, jer se ili radi o populizmu i priklanjanju lijevom biračkom tijelu ili osobnoj kampanji Matije koja nema veze sa izborima za EU parlament.

"Prelila se čaša "

HABUŠ: U konačnici kap koja je prelila čašu je današnja objava Zlatana (Mošmondora, nap.) da je poslan zahtjev za raspuštanjem Podružnice Varaždin bez ikakvog obrazloženja i koordinacije sa čelništvom iste te sa potpuno nejasnom alternativom sadašnjem stanju.

Komentari