Sinoć se održala proslava 30.obljetnice Hrvatske demokratske zajednice u Varaždinskoj županiji, a osim premijera Andreja Plenkovića, kao i brojnih lokalnih dužnosnika, u Areni su se okupili članovi i simpatizeri stranke.

Predsjednik županijskog HDZ-a Anđelko Stričak je održao poprilično žestok govor neizravno se osvrnuvši na isključenja pojedinih članova i dužnosnika lokalne organizacije stranke. Kako je Stričak poručio s govornice, neki su pojedinci vodili više računa o stanju svojega žiro računa, nego o javnom interesu. - Jasno i glasno poručujem poreznim dužnicima, osobama s pravomoćnim presudama, onima na tuđim listama, kao i onima u kampanji za druge – za vas nema mjesta u HDZ-u Varaždinske županije – rekao je Stričak.

Premijer Andrej Plenković je pak uputio tri glavne poruke članovima stranke - prva je zajedništvo, druga je ravnomjeran regionalni razvoj, a treća je vezana uz nadolazeće unutarstranačke izbore. - Pozdravljam sve koji su se najavili kandidirati. Članovi će izbrati one koji će najbolje voditi stranku. Nakon izbora pružimo ruku jedni drugima i budimo obitelj. Pred nam je važna zadaća – parlamentarni izbori – poručio je Plenković. Predsjednik gradskog HDZ-a Damir Habijan svoj je govor iskoristio kako bi otklonio sumnje hoće li se kandidirati na unutarstranačkim izborima - te objavio kandidaturu za još jedan mandat. 

Komentari

20.02.2020. 09:26h Zadnja izmjena: 20.02.2020. 09:28

Foto: Dino Možek