konferencija za medije

HDZ: ''Prihodi Županije rasli su zahvaljujući našoj Vladi''

Klub vijećnika HDZ-a podržat će najavljene odluke, od izvršenja proračuna za prošlu i rebalansa za ovu godinu do izvješća o radu zdravstvenih ustanova.​​​​​​​

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.05.2020. 11:04

Zadnja izmjena: 26.05.2020. 11:08

U srijedu će se elektroničkim putem održati sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije, a Klub vijećnika HDZ-a podržat će najavljene odluke, od izvršenja proračuna za prošlu i rebalansa za ovu godinu do izvješća o radu zdravstvenih ustanova.

Predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a Nadica Dreven Budinski naglasila je da je vidljiv rast izvornih prihoda Varaždinske županije od 2017. godine za 45 posto, zahvaljujući poreznim reformama aktualne Vlade premijera Andreja Plenkovića. – U izvršenju prihoda vidljivo je povećanje izvornog nenamjenskog prihoda za 12,6 posto u odnosu na 2018. godinu, dok je u odnosu na 2017. godinu ubilježen rast od 45 posto, odnosno 22 milijuna kuna. To je gotovo polovica vrijednosti škole koja se počela graditi u Svetom Iliji – rekla je Dreven Budinski

Predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a i HSLS-a u Županijskoj skupštini Varaždinske županije dodala je da se višak poslovanja iz 2019. prenosi u 2020. i novi plan za 2020. je realan, umanjen za 8,4 milijuna kuna radi novonastale situacije s COVID-om 19. - S prenesenim viškom nastavljaju se investicije u energeetskim obnovama, programima razvoja gospdarstva, pomoći obrtnicima, pomaganje razviju turizma i poljoprivrede. Sve investicije koje smo planirali u 2019. u proračunu ide normalno - rekla je predsjednica kluba vijećnika HDZ-a.

Na konferenciji za novinare uoči sjednice Županijske skupštine bili su i vijećnice i vijećnici HDZ-a Martina Bistrović, Lidija Petrinjak, Krešimir Čop i Željko Dvekar.

 

 

 

Komentari