obilazak radova

Stričak: ''Aglomeracija Varaždin je najveća investicija još od izgradnje autoceste Zagreb - Goričan''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.06.2020. 10:36

Zadnja izmjena: 11.06.2020. 11:44

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković obišli su u društvu saborskog zastupnika Anđelka Stričaka, predsjednika Županijske skupštine Alena Runca, direktora VGO Danijela Bunića, direktora Varkoma Željka Bunića, načelnika Općine Vidovec Brune Hranića radove na Aglomeraciji Varaždin na području općina Vidovec i Maruševec.

Ministar Ćorić naglasio je kako su na području Varaždinke županije u tijeku ogromne investicije. - Veseli činjenica da su radovi na Aglomeraciji Varaždin u punom jeku. S druge strane, potpisom ugovora za početak radova na Aglomeraciji Ivanec rješava se i problem vodno-komunalne infrastrukture na području grada Ivanca - rekao je ministar Ćorić.

Anđelko Stričak istaknuo je kako se radi o najvećoj investiciji još od izgradnje autoceste Zagreb - Goričan koja je, kako je istaknuo, započeta i većim dijelom izgrađena za vrijeme HDZ-ovih vlada krajem devedesetih.- Na području Varaždinske županije planira se izgraditi sedam aglomeracija od čega su na dvije, Varaždin i Varaždinske Toplice, radovi u tijeku. Vrijednost Aglomeracije Varaždin je 855 milijuna kuna, pročistač 203 milijuna kuna, a Aglomeracije Varaždinske Toplice 62 milijuna kuna te pročistača 21 milijun kuna. Ostale aglomeracije Ivanec, Novi Marof, Ludbreg, Lepoglava i Veliki Bukovec su u visokom stupnju pripreme  - rekao je Stričak i uputio apel:

- Stoga opet apeliram i molim izvođače radova da kod izvođenja radova na cestama vode brigu o sigurnosti prometa tj. da ceste vrate što prije u prvobitno stanje.

 

Komentari