možebitni partneri?

Hoće li se obistiniti dugotrajne spekulacije - HDZ će pregovarati i s HNS-om?

Objavljeno: 12.09.2016. 19:53

Zadnja izmjena: 12.09.2016. 21:41

Nakon sjednice Nacionalnog vijeća HDZ-a, kako piše Telegram, šef HDZ-a je kazao kako su u stranci spremni razgovarati i s Mostom i sa svim strankama koje su prošle izborni prag, uključujući i stranke koje su do sad bile u Narodnoj koaliciji, osim SDP-a, što znači da bi se spekulacije oko partnerstva s HNS-om mogle ostvariti.

- Čuli smo za sedam točaka Mosta, neke mogu biti prihvatljive, a o nekima treba razgovarati. Od sutra počinjemo razgovore, treba izbjeći prošlogodišnju situaciju - izjavio je Plenković.

Ako je suditi prema svemu navedenom, postoji mogućnost koaliranja i s HNS-om. Podsjetimo, u svom priopćenju za medije povodom jučerašnjih izbornih rezultata, Štromar je izrazio nadu da će stranka participirati u Vladi (čijoj?).

>>HNS VARAŽDINSKE ŽUPANIJE 'Participirat ćemo u Vladi'

O tome se spekuliralo i ranije, prilikom boravka tadašnjeg predjednika HDZ-a, Karamarka u Varaždinu. Već se tad nagađalo da je Karamarkov posjet potaknut približavanjem HNS-u, a pogotovo nakon što je uputio pohvale međimurskom županu, iako je Karamarko na pitanje je li HNS izgledan partner HDZ-a, odgovorio s odlučnim 'ne'.

>>Karamarko u Varaždinu: HNS nije 'izgledan partner', izbori su gubitak vremena

Kad u obzir uzmemo današnju Milanovićevu ostavku, loš rezultat SDP-a kojem sad slijede i unutarstranačka previranja, ne možemo izbjeći ovakva nagađanja. Ipak, podsjetimo da je sinoć, nakon štoje DIP proglasio prve neslužbene rezultate izbora, uz HDZ slavio je jedino HNS.

Podsjetimo, i Telegram je u ožujku nagađao da će odlaskom Vesne Pusić nakon izbora u HNS-u 16. travnja, odnosno dolaskom Ivana Vrdoljaka na čelo narodnjaka, ta stranka učiniti oštar zaokret u približavanju HDZ-u i ponuditi se Tomislavu Karamarku, koji je baš u tom trenu sve teže nalazio zajednički jezik s Mostom. 

Komentari