priopćenje

HDZ: Djeca u prigradskim naseljima ne smiju biti - zadnja rupa na svirali

Objavljeno: 20.07.2022. 18:54

Zadnja izmjena: 20.07.2022. 18:55

Temeljni ogranak HDZ-a Črnec Biškupečki na čelu s predsjednicom Gordanom Conar uputio je gradonačelniku Grada Varaždina Nevenu Bosilju inicijativu za izgradnjom dječjeg igrališta u prigradskom naselju Črnec Biškupečki.

Črnec Biškupečki je naselje s mnogo mladih obitelji i velikim brojem male djece koja nemaju gdje provoditi slobodno vrijeme u zajedničkoj igri osim u svojim dvorištima. Naime, 2014. godine postavljeni su tobogan, ljuljačka i klackalica što nikako ne zadovoljava potrebe cijelog jednog naselja u slučaju okupljanja većeg broja djece, poručju iz ove stranke.

Igrališta u gradskim naseljima i u centru grada redovito se obnavljaju i nadopunjuju s novim igralima, dok su djeca u prigradskim naseljima „zadnja rupa na svirali“. Jedan od prioriteta gradske vlasti mora biti zadovoljavanje potreba djece i mladih, nastavljaju.

- Prostor uređen za igru za najmlađe stanovnike, bez obzira na to o kojem se dijelu grada radi, jer sva su naselja jednako vrijedna, zadovoljavanje je onih najosnovnijih potreba stanovnika naselja. Stoga, na primjeru Črnca Biškupečkog, bespredmetno je govoriti o nekom nadstandardu za djecu i mlade s kojim se redovito hvale sve dosadašnje vlasti u Gradu Varaždinu. Danas, dok su dostupni brojni izvori financiranja kroz različite EU fondove, projekte, više nema izgovora da naša djeca nemaju odgovarajući prostor za igru.Pozivamo gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika da posjete naše naselje i uvjere se sami koliko je nužno našoj djeci osigurati primjereno, uređeno igralište na kojem će rado boraviti sa svojim roditeljima, bakama i djedovima - zaključili su.

Komentari