Priopćenje za medije

HDZ: 'Gradonačelniku Bosilju teško je reći hvala, zahvaljujemo Vladi u njegovo ime'

Objavljeno: 16.02.2024. 08:42

Zadnja izmjena: 16.02.2024. 09:13

Foto: Arhiva

Iz Županijske organizacije HDZ-a oglasili su se priopćenjem vezanim uz Vladino 100-posotno financiranje odvoza bala te prozvali gradonačelnika kako mu je 'teško reći hvala'.

Navode također i kako su gradonačelnik Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković kaznili Varaždince poskupljenjima, unatoč tome što je im je Vlada uštedila milijune eura u proračunu.

- Nevjerojatna je izjava gradonačelnika Varaždina Nevena Bosilja o toj odluci, budući da se samo dva tjedna prije odluke 'žalio' i 'cmizdrio' u medijima da se ništa ne događa. Podsjećamo javnost da je rješavanje problema baliranog otpada počelo na sastanku s tadašnjim ministrom gospodarstva Davorom Filipovićem u Županijskoj palači, kojeg je organizirao župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i upravo je tada naglašeno da Vlada RH-a i premijer Plenković stoje iza svojih riječi danih na svečanoj sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije i da će pomoći Gradu te umjesto 40 posto zbrinjavanje bala financirati u 100-postotnom iznosu - navoze iz HDZ-a.


Cijelo priopćenje donosimo u nastavku:

Zahvaljujući odluci Vlade Republike Hrvatske od 16. studenog prošle godine, dugogodišnji problem koji je gotovo dva desetljeća opterećivao grad Varaždin i sve građane konačno je riješen. Podsjećamo, tog je dana Vlada na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem donijela odluku da će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost financirati sanaciju baliranog otpada u 100-postotnom iznosu, a to je nešto više od 29 milijuna eura, za što je nedavno u Varaždinu i potpisan ugovor.

Podsjećamo i kako je potpisom na taj ugovor, zahvaljujući upravo toj odluci Vlade, umjesto 40 posto, koliko je tražio gradonačelnik, osiguran 100-postotni iznos za rješavanje problema varaždinskog baliranog otpada.

Nevjerojatna je izjava gradonačelnika Varaždina Nevena Bosilja o toj odluci, budući da se samo dva tjedna prije odluke "žalio" i "cmizdrio" u medijima da se ništa ne događa. Podsjećamo javnost da je rješavanje problema baliranog otpada počelo na sastanku s tadašnjim ministrom gospodarstva Davorom Filipovićem u Županijskoj palači, kojeg je organizirao župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i upravo je tada naglašeno da Vlada RH-a i premijer Plenković stoje iza svojih riječi danih na svečanoj sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije i da će pomoći Gradu te umjesto 40 posto zbrinjavanje bala financirati u 100-postotnom iznosu.

Stoga, a s obzirom da je gradonačelniku teško reći hvala, u njegovo ime zahvaljujemo Vladi i premijeru Plenkoviću na svemu poduzetom i odrađenom. Kada se za 18 mjeseci to područje sanira, grad Varaždin će dobiti jednu novu vrijednost, budući da će se to područje, koje je već

sada namijenjeno u svrhu poduzetničke zone, moći prodati zainteresiranim poduzetnicima za izgradnju njihovih poslovnih hala, prostora, odnosno skladišta i na taj način omogućiti zapošljavanje naših sugrađana.

S druge strane, činjenicom da je Vlada osiguranjem 100-postotnog iznosa uštedjela Gradu Varaždinu milijune eura u proračunu, još jednom ističemo da ne prihvaćamo poskupljenja kojima su gradonačelnik Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković kaznili Varaždince zahvaljujući SDP-ovoj većini u Gradskom vijeću.

HDZ Grada Varaždin ističe kako su u potpunosti neopravdana poskupljenja, od cijene odvoza smeća, povećanja komunalne naknade, do povećanja cijene vrtića koje su građanima donijeli Bosilj i SDP.

Komentari