konferencija za medije

Foto - HDZ i HSU predstavili kandidacijsku listu s deset žena: 'Nova prilika za Varaždin'

Tim je povodom predsjednik gradske organizacije HDZ-a Damir Habijan rekao kako se na njihovoj kandidacijskoj listi nalazi 21 kandidat, od čega je deset žena...
Objavljeno: 05.04.2023. 19:19

Zadnja izmjena: 05.04.2023. 19:19

Foto: Boris Matijašec

Danas je koalicija HDZ-a i HSU-a predstavila svoje kandidate s kandidacijske liste za prijevremene izbore za Gradsko vijeće u Varaždinu koji će se održati 16. travnja.

Tim je povodom predsjednik gradske organizacije HDZ-a Damir Habijan rekao kako se na njihovoj kandidacijskoj listi nalazi 21 kandidat, od čega je deset žena. 

- Ova lista broj 2 čini jednu sinergiju, ovo je nova prilika za Varaždin. Ako pogledamo listu vidjet ćemo kako su zastupljeni svi segmenti društva: od poduzetnika, predstavnika mladih, predstavnika branitelja do sportaša. Ponovio bih kako ne izlazimo na izbore zato što mi to želimo, već zato što gradonačelnik Bosilj nije uspio osigurati 11 ruku potrebnih za izglasavanje proračuna. Nije kriv HDZ, nego SDP i njegovi partneri. Pozvao bih sve građane da na ovim izborima kazne destruktivaca, prije svega tu mislim na Reformiste i stranku u nestajanju - rekao je Habijan.

'Za boljitak grada'

Spomenka Kiđemet-Piskač pritom je pozvala građane da izađu na izbore. 

- Naša lista sastavljena je od obrazovanih ljudi koji su se istaknuli svojim dosadašnjim radom. Na listi sam i ja kao rođena Varaždinka te dugogodišnja zaposlenica Opće bolnice Varaždin. Mislim da ćemo svi raditi samo za boljitak ovog grada, samo ono što je najbolje za naše građane - rekla je.

'Pobjednička lista'

Na konferenciji za medije obratio se i Dražen Vitez koji, podsjetimo, nije isključio mogućnost da bi 2025. godine mogao biti i HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Varaždina.

- Ova lista je pobjednička lista, a to je jedan od razloga zašto sam se ja uključio u politiku. Smatram da svaki građanin grada treba dati svoj doprinos rješavanju problema. Kroz cijeli radni vijek težio sam izazovima, uvijek mi je bio važan cilj. Vjerujem da ćemo doprinjeti da Varaždinci bolje žive i da budemo konstruktivni u radu vijeća - rekao je Vitez.

'Dobra suradnja s HDZ-om'

Također, Tamara Ljubić Zajec dodala je kako zajedno sa Zlatkom Zuberom predstavlja HSU na kandidacijskoj listi.

- Umirovljenici su prepoznali zašto ići s HDZ-om. Upravo jer je na županijskoj razini suradnja s HDZ-om jako dobra, vjerujemo da će jednaka biti i u Gradu. Obećano nam je da će se povećati kapaciteti Doma za starije i nemoćne, da neće biti socijalne isključenosti te da će svaki umirovljenik imati pravo na božićnicu, regres i ostale slične prihode - rekla je.

Podsjetimo, kandidacijsku listu HDZ-HSU čine:

  1. Damir Habijan, dipl. iur.
  2. doc. prim. dr. sc. Spomenka Kiđemet Piskač
  3. mr. sc. Dražen Vitez
  4. Zlatko Zuber
  5. Aranka Oreški, mag. rel. publ.
  6. Gordana Kišak
  7. Alina Hanžek, mag. oec.
  8. Robert Puja
  9. Branko Družinić
  10. Goran Bobek
  11. Marko Hlebar, dr. med.
  12. Damir Laljek
  13. Sanja Tušek
  14. Melita Pomper
  15. Gordana Conar
  16. Mišel Hrupek
  17. Marijana Staneković, dipl. ing., univ. spec.
  18. Tamara Ljubić Zajec, prof., univ. spec. oec.
  19. Marko Dugandžić
  20. Silvija Cupar, mag. iur.
  21. mr. sc. Alen Runac, prof. 

Komentari