gradsko vijeće

HDZ Ivanec: 'Želimo konkretna rješenja za sportski park i odvodnju u naselju Gmajna'

Objavljeno: 21.04.2022. 11:38

Zadnja izmjena: 21.04.2022. 11:45

„Vrtići i škola najavažniji su projekti za koje se zalažemo i za koje ćemo se zalagati u vremenu pred nama“, središnja je poruka vijećnika Kluba HDZ-a, HNS-a i HSU-a, s jučerašnje sjednice Gradskog vijeća održane u Ivancu.

Vijećnici Kluba kojeg predvodi HDZ na čelu sa Zdenkom Đurasom ujedno su podržali i rebalans proračuna, ali kako poručuju – iz razloga što su prihvaćene neke od inicijativa HDZ-a, kao iz ostalih stranak iz Kluba.

- Želimo što hitnije konkretna rješenja za sportski centar te odvodnju u novome naselju Gmajna, a ne samo privremena rješenja. Također, od gradonačelnika tražimo pojašnjenje vezano uz povećanje izdvajanja za zaposlene, i to u iznosu većem od 200 tisuća kuna.

Uz navedeno, na sjednici je bilo riječi o sigurnosti prometa na području Grada Ivanca (naselja Horvatsko, Margečan, Salinovec), kao i održavanju samih prometnica po centru i mnogobrojnim naseljima. Tematizirala se i izgradnja parka za pse, kao i ulaganje u vatrogastvo.

Protiv prodaje zemljišta

Podsjetimo, na prethodnoj sjednici Gradskog vijeća ivanečki HDZ glasovao je protiv prodaje zemljišta kod dječjeg vrtića u Ivancu, postavljajući pitanje „kome je to u interesu“. „Planirana dogradnja dječjeg vrtića Ivančice već sad je kapacitetski premala, a izgradnja dječjeg vrtića u Radovanu već se obećava godinama, uvijek uz priče o nekom 'zainteresiranom privatnom investitoru'. Sve političke opcije u gradu Ivancu od 2005. godine do danas imale su prilike navedeni problem riješiti, ali nisu. Pitanje koje se postavlja je 'Zašto?'Drago nam je da su i druge stranke iz oporbe poslušale naš savjet i glasovale protiv odluke o prodaji zemljišta, poručili su tada.

Komentari