poruka bez zadrške

Stričak u Ivancu: Dolaze natječaji, ili okupiti novu većinu ili na izbore!

Predsjednik županijskog HDZ-a uputio je javnu poruku ivanečkom HDZ-u da formira novu većinu, a ukoliko se to ne dogodi, onda su rješenje i prijevremeni izbori zbog natječaja koji nadolaze, rekao je...
Objavljeno: 27.05.2022. 19:13

Zadnja izmjena: 27.05.2022. 19:38

Foto: Facebook Županijske organizacije HDZ-a

Danas poslijepodne u Margečanu je održana 4. klauzura HDZ-a koja je protekla u ponešto drugačijem tonu nego one ranije, a održala se nakon SDP-ova napuštanja vladajuće koalicije.

Predsjednik županijskog HDZ-a i župan Anđelko Stričak naglasio je kako je ovo bila najposjećenija klauzura HDZ-a u Varaždinskoj županiji dosad i pozvao vodstvo ivanečkog HDZ-a da u gradu Ivancu formira novu većinu.

- Ova posjećenost dovoljno govori o rastu povjerenja birača prema HDZ-u, šalje poruku stabilnosti i sigurnosti, a mi upravo na ivanečkom području planiramo investicijski bum – rekao je.

I samo okupljanje sazvano je pod geslom „Četiri projekta za iskorak ivanečkog područja“, a Stričak je izdvojio koji i su to projekti: Aglomeracija Ivanec, brza cesta Varaždin – Ivanec – Lepoglava, dogradnja OŠ Ivanec, te proglašenje Ivančice parkom prirode.

'Ova posjećenost dovoljno govori o rastu povjerenja birača prema HDZ-u, šalje poruku stabilnosti i sigurnosti, a mi upravo na ivanečkom području planiramo investicijski bum', rekao je Stričak

'Formirajte većinu ili...'

Najbrojivši projekte, Stričak je otišao i korak dalje. Kazao je kako su zbog hitnosti natječaja koji dolaze rješenje i prijevremeni izbori bude li potrebe.

- Smatram da ti projekti nadilaze lokalnu razinu i da su bitni svima. Ako se u Gradskom vijeću ne može naći ta većina, smatramo da je najbolje da se što prije održe izbori, jer će u narednim mjesecima biti raspisano niz javnih poziva. Pozivam stoga stranačko vodstvo HDZ-a u Ivancu da u narednim mjesecima razgovara sa svim političkim opcijama i da pokušaju naćin većinu koja bi se okupila oko projekata na tom području.

'Da, podrška raste'

Predsjednik HDZ-a Grada Ivanca Zdenko Đuras

Prvi čovjek ivanečkog HDZ-a Zdenko Đuras također je izrazio stav da podrška stranci raste, te da se sasvim sigurno ne radi o „crvenom gradu“, kako neki smatraju. Njegovim riječima pridružio se i načelnik susjedne Bednje Damir Poljak. Županijska vlast, kako je rekao - zahvaljujući vertikali vlasti i duhu suradnje, već je ispunila 60 svojih obećanja na terenu.

Komentari