društvene mreže

HDZ Ivanec: Vlada nam je ostavila prostor da možemo pomoći umirovljenicima

Objavljeno: 24.02.2023. 09:09

Zadnja izmjena: 24.02.2023. 09:16

Foto: Arhiva

HDZ grada Ivanca osvrnuo se na društvenim mrežama na nedavno izglasanu odluku za pomoć umirovljenicima i građanima slabijeg imovinskog stanja.

Kažu da je ista izazvala protivljenje prije nego što je bila izglasana.

- Pomoć građanima u potrebi još je jedan u nizu naših prijedloga na Gradskom vijeću. Drago nam je da je nakon prvotnog protivljenja i neslaganja, uz obrazloženje da bi tako nešto narušilo proračun, ipak na kraju prihvaćen i izglasan – napisali su.

'Vlada nam je dala prostora'

Nastavno na već ranije iznesene opservacije, ovih dana opet su naglasili kako je dobiveni iznos za vrtiće u Radovanu i Ivancu bio „maksimalan“, te kako je  to zasluga njihove, HDZ-ove vlade.

- Ono što je ključno za ovaj proračun je Vlada RH koja je dodijelila 10 milijuna kuna za vrtiće u Ivancu i Radovanu, čime nam je omogućila da se fokusiramo na neke druge projekte koje čekamo 15-ak godina – rekao je Zdenko Đuras kada su krajem prošle godine odlučili podržati proračun, dodajući kako "otvoreni prostor", kako ga naziva, uključuje i različite socijalne mjere.

'Zašto smo podržali proračun'

Podsjetimo, ivanečki HDZ je protekle godine komunicirao kako žele biti spona između gradske vlade, županije i vlade. Zbog toga između ostaloga podržavaju i proračun, rekli su. „Mogu se samo nadovezati na komentar g. Batinića iz kojeg je vidljivo da je  HDZ potreban gradu Ivancu i trudit ću se kao predsjednik gradskog vijeća da uz dobru suradnju uspostavimo stabilnost, ravnotežu, komunikaciju i suradnju i sa g. Stričakom kao izuzetno dobrim županom i sa resorsnim ministarstvima i sa Vladom RH na čelu s Andreejom Plenkovićem“, rekao je Zdenko Đuras gostujući tada u eTV studiju, zajedno s Miloradom Batinićem, gradonačelnikom.

Komentari