priopćenje za medije

HDZ: O konfuziji dovoljno govori da Solara nisu podržali ni svi Reformisti

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.07.2022. 10:36

Zadnja izmjena: 14.07.2022. 10:43

Foto: Arhiva

Klub HDZ-a Općinskog vijeća Općine Jalžabet javio se priopćenjem za medije u kojoj situaciju u Općini Jalžabet nazivaju 'konfuznom' te dodaju kako nakon dolaska novog načelnika Rajka Solara 'vlada nered'.

Kako pišu, 'konfuzno stanje' u Općinskom vijeću u Jalžabetu potvrdilo se već kod izglasavanja prvog polugodišnjeg izvještaja o izvršenja proračuna

- Situacija u Općini Jalžabet slikovito bi se mogla opisati kao konfuzna i to već nakon prvog polugodišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna načelnika Rajka Solara kojeg nisu podržali ni HDZ, ni SDP, pa čak ni njegovi stranački kolege, vijećnici iz redova Reformista - piše HDZ.

Kako nastavljaju, prva stvar koju je načelnik nakon preuzimanja vlasti napravio kupnja automobila, povećanje cijene vrtića te 100 postotno povećanje naknade za odvoz smeća. 

- Istovremeno u ovogodišnjem proračunu ne postoji nijedan veliki projekt. Ne postoji nikakva izdana niti planirana građevinska dozvola što potvrđuje da projekata nema. O neradu najbolje govori i podatak da je, iako je već pola godine iza nas, za realizaciju komunalnih djelatnosti utrošeno tek minimalnih 16 posto planiranih sredstava, za daljnju izgradnju cesta tek 5 posto planiranog proračuna, za investicijsko održavanje 6, a za održavanje groblja samo 7 posto - stoji u prioćenju HDZ-a. 

Komentari