nedvosmisleni istup

HDZ izašao s vremenskim rokom: 'Nećemo podržati proračun ako Bosilj...'

Objavljeno: 08.06.2022. 08:35

Zadnja izmjena: 08.06.2022. 08:35

Foto: Arhiva/M.Cvek

Na velikom unutarstranačkom skupu varaždinskog HDZ-a otvoreno je najavljena mogućnost da Varaždinci izađu na prijevremene izbore.

Najavio je to sam predsjednik županijskog HDZ-a Anđelko Stričak, a ništa manje nedvosmislen nije bio ni predsjednik gradskog HDZ-a Damir Habijan.

- Očekujem da u predstojećem razdoblju gradonačelnik definira tko su vladajući, tko oporba i koja je ta većina koja ga podržava. Jer ako je nema, situacija je jasna: ili novo preslagivanje unutar samog Gradskog vijeća i formiranje većine ili izbori. Ta odgovornost je na gradonačelniku - poručio je Stričak.

Očekujem da u predstojećem razdoblju gradonačelnik definira tko su vladajući, tko oporba i koja je ta većina koja ga podržava. Jer ako je nema, situacija je jasna, rekao je Stričak

Prethodno je naglasio kako HDZ jest za toleranciju, dijalog i suradnju, ali, kako je rekao:

-  Isto tako moramo svi biti svjesni da je odgovornost za vođenje grada u rukama SDP-a i njegovih koalicijskih partnera.

Sličnim riječima potom se nazočnima obratio i Habijan, koji je spominjao i točan rok:

- Na lokalnoj razini, u gradu Varaždinu podržali smo proračun jer su u njega uvršteni projekti za koje smo tražili da se ostvare i za bivše vlasti. Aktualna ima do kraja godine da ih realizira - rekao je.

Komentari