štromar nam ipak nije rekao sve?

Boris Jokić za eVaraždin: 'Ponudili su mi mjesto, ali sam ih odbio!' Blaženka Divjak - ministrica?

Objavljeno: 06.06.2017. 19:10

Zadnja izmjena: 06.06.2017. 19:58

Foto: Facebook

Kako doznajemo iz medija kao i iz naših izvora, HDZ se jednoglasno složio po pitanju koalicije s HNS-om. Nasuprot tome, čini se da još nema suglasnosti među vodećim HNS-ovcima, pa mediji izvješćuju o žestokoj svađi na sastanku predsjedništva stranke.

HDZ je svoj sastanak predsjedništva već dovršio i prema pisanju Jutarnjeg lista stranačko se predsjedništvo jednoglasno složilo oko ponude HNS-u da uđu u vladu RH i dobiju ministarske pozicije. Već danas smo pisali o tome da je mjesto ministra graditeljstva ponuđeno dojučerašnjem županu Predragu Štromaru - što je on odlučno zanijekao, kao što je bio zanijekao i da je profesorici FOI-ja Blaženki Divjak ponuđeno mjesto zamjenice ministra i to donedavnom voditelju kurikularne reforme Borisu Jokiću.

>> Štromar o mjestu ministra: „To je laž, a za 'dva HNS-ovca' dajem ruku u vatru!“

Jokić: 'Odbio sam!'

Kako neslužbeno doznajemo - i kako sada stvari stoje - Štromar uistinu više nije u igri za ministra graditeljstva. No, dojučerašnji župan nam je, kako se čini, ipak prikrio da bi prema informacijama kojima raspolažemo Blaženka Divjak trebala biti ministrica znanosti i obrazovanja, a ne zamjenica. Sasvim je to u skladu i s opetovanim istupima Borisa Jokića u javnosti u kojima je on negirao da će biti ministar znanosti i obrazovanja.

- Ne. To mi je mjesto uistinu bilo ponuđeno, ali sam ga odbio - kao što bih odbio da mi ga je bilo tko ponudio. - izjavio je za naš portal Jokić, koji nije upoznat s ponudama Blaženki Divjak. Stoga nije nevjerojatna interpretacija da bi HNS dobio ovo mjesto u vladi - a prema kuloarskim glasinama upravo tom pričom o utjecaju HNS-a na obrazovanje i provođenju kurikularne reforme zagovornici koalicije s HDZ-om pokušavaju na svoju stranu privoljeti žestoke protivnike ove ideje. U satima koji slijede ostaje nam da vidimo hoće li se uistinu i ostvariti već dugo najavljivana koalicija HNS-a i HDZ-a. Blaženka Divjak je isključila mobitel, tako da nismo mogli izravno doprijeti do nje.

 

Komentari