poslali priopćenje

HDZ Kućan Marof: Ovo su naši prijedlozi za participativni proračun

Objavljeno: 18.10.2021. 15:47

Zadnja izmjena: 18.10.2021. 16:03

Članovi izvršnog odbora TO HDZ-a iz Kućan Marofa obišli su nekoliko lokacija u ovom prigradskom naselju te tom prilikom iznijeli svoje projektne prijedloge koje su prijavili na participativan proračun Grada Varaždina za 2022. godinu:

Gradskoj vlasti predložili su:

  • Uređenje i rekonstrukciju sportskog igrališta „Iza Žige“ – Derutno stanje polako postaje opasnost za našu djecu koja tamo provode svoje slobodno vrijeme. Potrebni su novi golovi, koševi, klupice i obnova sjenice - poručuju iz HDZ-a.
  • Usporivač prometa u Varaždinskoj ulici – Vozači koji ne prilagođavaju svoju brzinu unatoč blizini dječjeg igrališta, dućana i pošte opasnost su za djecu i druge mještane - napisali su.
  • Sanaciju Omladinske ulice – Stanari već godinama mole za sanaciju navedene ulice i rješavanje oborinskih voda - stoji u priopćenju.
  • Asfaltiranje Cvjetne ulice - Nažalost, u 21. stoljeću neki se mještani do svojih kuća voze makadamskom cestom - zaključuju.

Kako navodi predsjednik temeljnog ogranka Jurica Behin, grad Varaždin nije samo centar grada te dodaje kako je predugo vremena prošlo od konkretnih ulaganja u Kućan Marofu.

- U razgovoru s članovima i mještanima došli smo do zaključka kako ima mnogo problema u našem mjestu koje postaje sve poželjnije za život. Pokazatelj toga je velik broj novodoseljenih obitelji i kuća koje su u tijeku izgradnje. Ipak, svjesni smo da ne možemo riješiti sve odjednom pa smo odabrali njih nekoliko koje smo prijavili kao prijedlog za gradski proračun. Nadamo se da će Grad imati sluha i barem dio naših prijedloga i realizirati - rekao je Behin.

Komentari