izgradnja vrtića

HDZ trnovečkom SDP-u i HSS-u: Drugovi i drugarice, je l' vas nakon ovakvog priopćenja barem malo sram?

Objavljeno: 25.06.2024. 09:04

Zadnja izmjena: 25.06.2024. 09:05

Foto: Arhiva

Nakon što se jučer priopćenjem oglasila Općinska organizacija SDP-a i HSS-a Općine Trnovec Bartolovečki vezano uz izgradnju dječjeg vrtića u kojem su prozvali načelnicu Vericu Vitković i HDZ za 'obmanjivanje javnosti', jutros je na to odgovorio HDZ.

Predsjednik OO HDZ-a Općine Trnovec Bartolovečki Tin Jurak u priopćenju navodi kako su vijećnici SDP-a i HSS Općine ponovno protiv izgradnje vrtića, a za sve krive, kaže, velike troškove. 

- Drugovi i Drugarice, je l' vas nakon ovakvog priopćenja barem malo sram? Ali, ako ništa, barem ste evoluirali i shvatili da zaposlenici vrtića dobivaju plaću, a djeca prehranu. Za HDZ svi troškovi koje navodite su prijeko potrebni, jer to nisu troškovi već ulaganje u budućnost. Dosada nikome nije ni palo na pamet, a kamoli da itko izgovori, da je prehrana u vrtiću te rad odgajateljica koje paze, uče i odgajaju mališane u vrtiću, trošak. Dakle, Drugovi i Drugarice, čestitamo vam na tome što je za vas briga za djecu trošak kojeg vi ne želite! - piše u priopćenju. 


Priopćenje OO HDZ-a Općine Trnovec Bartolovečki

Trnovečki SDP i HSS i dalje su protiv gradnje vrtića za djecu

SDP i HSS Općine Trnovec Bartolovečki ponovo su se oglasili i dalje su protiv gradnje vrtića za djecu. Ovoga puta navode da je to preveliki trošak jer djecu u vrtiću treba hraniti i odgajateljice ih trebaju čuvati, a sve to, tvrde u SDP-u i HSS-u, stvara trošak.

Jer gle čuda, vrtić košta pa tako nabrajaju troškove: “zaposliti cca. 25 do 30 djelatnika od ravnatelja, psihologa, domara, liječničkog osoblja, spremačica, teta. Plaće će se morati isplaćivati prema koeficijentima zaposlenih”.

Gle čuda, zaposlenici vrtića do sada nisu dobivali plaće. Potom navode: “tu su još troškovi režija, hrane”. Pazite ovu novost: “prehrana djece u vrtiću”, što za SDP i HSS predstavlja enormni trošak.

Drugovi i Drugarice, je l' vas nakon ovakvog priopćenja barem malo sram? Ali, ako ništa, barem ste evoluirali i shvatili da zaposlenici vrtića dobivaju plaću, a djeca prehranu.

Za HDZ svi troškovi koje navodite su prijeko potrebni, jer to nisu troškovi već ulaganje u budućnost.

Dosada nikome nije ni palo na pamet, a kamoli da itko izgovori, da je prehrana u vrtiću te rad odgajateljica koje paze, uče i odgajaju mališane u vrtiću, trošak. Dakle, Drugovi i Drugarice, čestitamo vam na tome što je za vas briga za djecu trošak kojeg vi ne želite!!!

Predsjednik OO HDZ-a Općine Trnovec Bartolovečki

Tin Jurak

Komentari