'nitko ne brine o baštini'

HDZ održao presicu pred zidinama Starog grada išaranim grafitima

Objavljeno: 02.05.2017. 12:45

Zadnja izmjena: 02.05.2017. 12:47

Danas je kandidat HDZ-a za varaždinskog gradonačelnika Damir Habijan u pratnji svojih suradnika Vjerana Strahonje i Denisa Čupića održao presicu kod muzeja Starog grada pred zidinama  koje su već godinama išarane grafitima.

Habijan je izjavio kako problem grafita i uništavanje naše kulturno-povijesne baštine vrlo dobro ocrtava dosadašnje upravljanje i vođenje grada Varaždina.

- Nemar koji je gradska vlast pokazivala prema gradu najbolje se očitava išaranim kulturnim dobrom za koji nisu pokazali razumijevanje, kao ni volju za rješavanje problema. - istaknuo je Habijan. Kandidat za njegovog zamjenika Čupić najavio je program povećanja broja i prisutnosti kvartovskih policajaca, a Strahonja je zatražio veću prisutnost komunalnih redara koji bi trebali biti vidljivo uniformirani i u stanju provoditi mjere prevencije i kažnjavanja prekršitelja. Na kraju je istaknut i primjer Beča koji je takvim problemima stao na kraj odredivši 5000 m² slobodnih prostora u gradu danih na korištenje grafiterima.

Komentari