HDZ-ova koalicija okupila se u Čakovcu, Tušek obećao modernizaciju pruge Zagreb-Kotoriba

Objavljeno: 08.10.2015. 10:30

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:02

U srijedu, 7. listopada, Domoljubna koalicija predvođena HDZ-om i predsjednikom stranke Tomislavom Karamarkom, okupila se u Centru za kulturu u Čakovcu kako bi predstavila svoj, ovih dana često spominjani, „Program 5 + Hrvatska“.

U svom polusatnom govoru isprekidanom ovacijama okupljenih članova „Hrvatska!“, „Franjo!“, „Pobjeda!“, Karamarko je istaknuo da premijer na odlasku, kako je nazvao Milanovića, umjesto programa nudi svađu i sebe, što on smatra – podcjenjivanjem zdrave pameti.

- SDP poručuje „nema povratka na staro“. Vikati to na sav glas, a ne nuditi ništa novo – obična je prijevara. Mi smo dvije godine radili na našem programu. Šokirao sam se njihovom projekcijom rasta do 2018. godine. Hrvatska za jedan posto, to je rast?! Traže mandat da dođu na nulu s koje su srušili naš BDP – rekao je Karamarko.

U svom obraćanju okupljenima HDZ-ov koordinator za 3. izbornu jedinicu te nositelj liste Žarko Tušek, za kojega se spekulira da bi ukoliko HDZ dobije vlast mogao postati i ministar, zahvalio je Karamarku što je na listu odlučio staviti ljude iz naših krajeva.

- Kao kraj koji je prejanica hrvatskog gospodarstva, obrtništva i poduzetništva zalagat ćemo se za razvoj općih i specijaliziranih inkubatora u sve tri županije. Modernizirat ćemo i elektrificirati željezničku prugu Zagreb-Zabok-Varaždin-Čakovec-Kotoriba, koja je žila kucavica naših krajeva i najjeftiniji prijevoz za naše radnike, učenike i studente – istaknuo je između ostaloga Tušek.

- Željeznički koridor Zagreb-Krapina-Maribor-Graz mora se uključiti u paneuropski prometni koridor, koji će omugući brzu modernizaciju tog pravca i Hrvatsko zagorje pretvoriti u predgrađe glavnog grada Hrvatske. Brzom cestom moramo povezati Krapinu i Varaždin – rekao je Tušek.

Komentari