HDZ-ovci u Novom Marofu na tribini okupili poduzetnike i gospodarstvenike

Objavljeno: 25.02.2015. 13:14

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

U organizaciji Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Novog Marofa i Odbora za gospodarstvo Županijske organizacije HDZ-a u ponedjeljak je u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu održana tribina namijenjena gospodarstvenicima-poduzetnicima.

Tribina je govorila o temama strategije razvoja gospodarstva, monetarnoj politici i izvozu te pristupu EU fondovima, a okupila gospodarstvenike i poduzetnike iz Novog Marofa, ali i okolnih općina i gradova. Novi gospodarski programa Hrvatske demokratske zajednice predstavili su predsjednik Odbora za financije stranke Tomislav Čorić i predsjednica Odbora za poduzetništvo i obrt Nikolina Babić.

Govoreći o gospodarskom programu stranke, koji se upravo dovršava u suradnji s partnerima iz Bavarske, Čorić je istaknuo da taj program ima za cilj gospodarski rast i povećanje zaposlenosti te da je sve podređeno isključivo tome. Kaže da sve snage treba posvetiti sektoru malih i srednjih poduzetnika koji Hrvatsku mogu izvući iz krize, zatim sektoru modernih tehnologija, afirmaciji poljoprivrede te iskorištavanju prometnog i energetskog potencijala.

Babić je, ističući da je aktualna Vlada brojnim izmjenama poreza uvela nestabilnost u sustav, dodala da su preduvjeti gospodarskog rasta hitno rješavanje nelikvidnosti, smanjenje broja parafiskalnih nameta, smanjenje poreza i porezna stabilnosti. 

Prije početka skupa okupljene je pozdravio i jedan odorganizatora, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Novi Marof Siniša Jenkač.

- Gospodarstvo Novom Marofa, nažalost, u posljednjih šest godina bilježi konstantan pad i da je to jedan od rijetkih gradova koji nema niti jedan kandidiran projekt prema fondovima EU-a - rekao je Jenkač, naglasivši da poduzetničke zone stoje neopremljene i neiskorištene "već dulji niz godina".

Komentari