posjet eu parlamentu

HDZ-ovi Ivan Salopek i Tin Jurak bili su na trodnevnom studijskom putovanju u Bruxellesu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.02.2019. 08:15

Zadnja izmjena: 28.02.2019. 08:20

Predsjednik Odbora za mlade HDZ-a Varaždinske županije Ivan Salopek i predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije Tin Jurak bili su na trodnevnom studijskom putovanju u sjedište Europske unije, u Bruxelles.

Putovanje je obuhvatilo posjet Europskom parlamentu gdje su se Varaždinci susreli sa Željanom Zovko i Ivanom Maletić, hrvatskim zastupnicama iz redova Hrvatske demokratske zajednice, koja je dio Europske pučke stranke. Posjetili su i sjedište Europske komisije. Svrha studijskog putovanja 20-ak mladih članova HDZ-a iz cijele Hrvatske bilo je upoznavanje s radom institucija Europske unije.

- Upoznavanje s radom europskih institucija u Bruxellesu dio je edukacije i ulaganja stranke u mlade članove. Iz prve ruke upoznali smo se s radom europskih institucija, ali i aktivnostima naših eurozastupnika. Bila je ovo sjajna prilika za stjecanje novih znanja i iskustva, dio koji bi svaka mlada osoba koja se želi baviti politikom i služiti građanima trebala proći - kazao je nakon povratka iz Bruxellesa Salopek.

S njim se u ocjeni slaže i nedavno izabrani predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije Tin Jurak.-Hrvatska je punopravna članica Europske unije i s drugim članica gradi zajedničku budućnost, a to je i budućnost nas mladih članova stranke. Zato je iznimno važno upoznati se s radom europskih institucija 'iz prve ruke - naglasio je Jurak.

I Salopek i Jurak viđeno u Bruxellesu prenijet će članovima Mladeži županijske organizacije, a priliku da na ovaj način posjete Bruxelles sigurno će ubuduće dobiti i drugi članovi Mladeži

Komentari