reakcija oporbe

HDZ pita Vlašića: "Zar na Skupštini ne smijemo razmišljati svojom glavom?"

Objavljeno: 17.02.2017. 10:27

Zadnja izmjena: 17.02.2017. 11:31

Funkcioniranje Varkoma d.d. i način prodaje tvrtke kćeri Aquatehnike d.o.o. bile su glavni razlog sazivanja današnje konferencije za medije od strane ŽO HDZ-a  Varaždinske županije. 

U HDZ-u su se osjećali prozvanima od strane direktora Vlašića vezano uz njihovo glasovanje na izvanrednoj skupštini Varkoma. Radilo se o projektu Aglomeracija Varaždin i prodaji društva kćeri Aquatehnike o kojima je bilo riječi u našem eTV prilogu.

Marijan Kostanjevac, načelnik Općine Vinica, na konferenciji za medije uputio je mnogo pitanja direktoru Varkoma, a jedno od njih je  "Zar na Skupštini ne smijemo razmišljati svojom glavom".  Pitanja koja su uputili su i tko će platiti penale za kašnjenje cijelog projekta, ali i zašto se sada Aquatehnika može prodati bez ponovnog sazivanja skupštine. Kako ističe Marijan Kostanjevac, oni jesu za prodaju, ali transparentno i pod jasnim uvjetima. Napomenuo je da je HDZ na strani djelatnika te poručio "Nemojmo biti licemjerni cinici".

Nadalje, Kostanjevac kaže da su primili informaciju kako je kupac u firmi pa postavlja pitanje zašto o tome nije bilo riječi na Skupštini? Kako kaže, HDZ se aktivno uključio u svim točkama na Skupštini, osim u zadnjoj  jer su protiv i izbora člana Nadzornog odbora Dražena Vinceka što je potkrijepio riječima "Što je previše je previše".

 

 

Komentari