HDZ pozvao Habuša da osigura dodatna sredstva za TV prijenos sjednica Gradskog vijeća

Objavljeno: 04.12.2015. 09:03

Zadnja izmjena: 15.01.2016. 10:54

Foto: Ilustracija

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Natalija Martinčević, koja se vratila u vijećničke klupe, prozvala je Gradonačelnika zbog ukidanja direktnih televizijskih prijenosa Gradskog vijeća, rekavši da je to cenzura, a s njom se, sudeći prema najnovijem priopćenju, slaže i varaždinski HDZ...

Martinčević je tom prilikom rekla da je to "nepotrebno" skrivanje istine i istu je primjedbu uputio i vijećnik Stjepan Cepanec na što je Goran Habuš odgovorio da je u međuvremenu “istekao ugovor s VTV-om“.

- Nije u pitanju moja odluka i Gradsko vijeće je to koje mora odlučiti želi li rebalansom osigurati novac za nastavak prijenosa sjednica – branio se tada Habuš.

>>Martinčević položila prisegu, na aktualcu o cenzuri, 'afričkoj šljivi' i 'božjoj zaštiti' ministra Zmajlovića

Iz HDZ-a poručuju da su proteklih nekoliko godina sjednice Gradskog vijeća bile emitirane izravno na lokalnoj televiziji, dok je u kasnijim terminima emitirana snimka sjednica Gradskog vijeća.

HDZ-ovci smatraju da je navedena praksa bio dobar primjer transparentnosti koji je omogućavao svim Varaždinkama i Varaždincima da dobe objektivnu i nepristranu informaciju o djelovanju gradskih vijećnika, o radu gradonačelnika i njegovih zamjenika kao i pročelnika upravnih odjela Grada Varaždina.

- Aktualna gradska vlast, kao što to sama navodi, može i hoće mijenjati proračun na svakoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina pa se prema tome i za navedenu namjenu mogu osigurati dodatna sredstva, stoji u službenom priopćenju.

Isto tako ističu da obrazloženje da Grad Varaždin nema dovoljnih novčanih sredstava kojima bi podmirio emitiranje sjednica Gradskog vijeća nije argument za uskratu prava na potpunu, nepristranu i objektivnu informaciju.

- U nadi da se određena dosegnuta demokratska načela neće u budućnosti narušavati, vjerujemo da će se televizijskim kamerama omogućiti pristup već na slijedećoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina, zaključuju iz HDZ-a grada Varaždina.

Komentari