Priopćenje za javnost

Đuras: 'Brza cesta, škola, vrtići... Zbog čega Batinić proziva Vladu RH?'

Objavljeno: 24.01.2024. 19:42

Zadnja izmjena: 24.01.2024. 19:42

Nakon što je gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić u jednom tjedniku izjavio kako HDZ "favorizira druge dijelove Hrvatske a ne Sjever te da Vlada HDZ-ovim gradovima i općinama manjak prihoda od prireza nadoknađuje na druge, sofisticiranije načine", priopćenjem za medije na njegove izjave oglasio se predsjednik Gradskog vijeća Ivanca Zdenko Đuras.

Naime, Đuras je njegovu izjavu komentirao riječima kako Batinić njome "opravdava svoj nerad i neuspjeh u vođenju Grada" te kako "svjedočimo nikad većem investicijskom ciklusu državne razine u ivanečki kraj", pobrojavši pritom projekte poput dogradnje Osnovne škole u Ivancu, izgradnje brze ceste od Varaždina do Cerja Tužnog, dogradnje postojećeg dječjeg vrtića u Ivancu, izgradnje novog vrtića u Radovanu te izgradnje aglomeracije Ivanec.

- Pitamo se proziva li gradonačelnik Batinić Vladu Republike Hrvatske i HDZ zbog tih investicija zato jer ih on 'gradi' već punih 19 godina? Kako to da će Osnovna škola Ivanec napokon biti dograđena, a brza cesta izgrađena sada kada on na to nema nikakvog utjecaja? Međutim, brojka od 67,3 milijuna eura ili pola milijarde kuna ulaganja u ivanečki kraj, najbolje demantira njegove izjave – dodao je Đuras.


Cijelo priopćenje prenosimo u nastavku:

Nakon punih 19 godina na čelu Grada Ivanca te tri mandata u Hrvatskom saboru, gradonačelnik Milorad Batinić shvatio je da bi i on trebao nešto poduzeti za razvoj sredine koju vodi i u kojoj živi.

Tako u intervjuu za jedan nacionalni tjednik opravdava svoj nerad i neuspjeh u vođenju Grada najbezličnijom demagogijom, pa izjavljuje: „Favoriziraju se drugi dijelovi Hrvatske, a rezultati pokazuju da su silne milijarde ulaganja u, HDZ-u tradicionalno sklone sredine, bile pucanj u prazno.“

I ne samo to, uspio je izjaviti i da će „Vlada Republike Hrvatske HDZ-ovim gradovima i općinama, te sredinama iz kojih dolaze njihovi koalicijski partneri, manjak prihoda od prireza nadoknaditi na druge, sofisticiranije načine.“

Međutim, svjedočimo nikad većem investicijskom ciklusu državne razine u ivanečki kraj i to:

  • 5,6 milijuna eura bespovratnih sredstava za dogradnju Osnovne škole u Ivancu;
  • 31,8 milijuna eura za izgradnju prvog dijela brze ceste od Varaždina do Cerja Tužnog;
  • 650 tisuća eura vrijedne dogradnje postojećeg dječjeg vrtića u Ivancu;
  • 725 tisuća vrijednog novog vrtića u Radovanu;
  • 28,6 milijuna eura za izgradnju aglomeracije Ivanec te pročistača.

Ukupno se radi o ulaganjima od 67,3 milijuna eura ili više od pola milijarde kuna.

Pitamo se da li to gradonačelnik Batinić proziva Vladu Republike Hrvatske i HDZ zbog tih investicija zato jer ih on „gradi“ već punih 19 godina?

Kako to da će Osnovna škola Ivanec napokon biti dograđena, a brza cesta izgrađena sada kada on na to nema nikakvog utjecaja?

Međutim, brojka od 67,3 milijuna eura ili pola milijarde kuna ulaganja u ivanečki kraj, najbolje demantira njegove izjave.

Komentari