Klub vijećnika HDZ-a

HDZ će podržati prijedlog upotrebe Arboretum Opeka: "Nastojat ćemo osigurati i dodatna sredstva"

Na današnjoj konferenciji za medije Kluba vijećnika HDZ-a bilo je riječi o tri bitne stavke uoči sjednice Županijske skupštine, a to je Proračun za prošlu godinu, te o uporabi dvorca Šaulovec i Arboretum Opeka.
Objavljeno: 25.04.2019. 09:17

Zadnja izmjena: 25.04.2019. 10:00

Klub vijećnika HDZ-a uoči današnje sjednice Županijske skupštine najavio je kako će podržati prijedlog uporabe  Arboretum Opeka.

Nadica Dreven Budinski je međutim istaknula kako stav HDZ-a da rekonstrukcija dvorca zahtijeva znatno veća financijska sredstva od mogućih 30 milijuna kuna, zbog čega će HDZ već sada pokrenuti aktivnosti oko osiguranja dodatnih financijskih sredstava.

Klub HDZ-a dodao jo je i kako će podržati projekte energetske obnove objekata Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, zatim energetsku obnovu objekata Opće bolnice Varaždin, Dom za starije i nemoćne u Varaždinu te objekata Doma zdravlja Varaždinske županije.

Ponovno su istaknuli i znatno povećanje proračuna kao zaslugu Marićeve reforme, odnosno Vlade Andreja Plenkoviča.

- U proračunu je vidljiv porast izvornog prihoda za 32 posto u odnosu na prethodnu godinu, točnije za 19,8 milijuna kuna, što je izravan rezultat porezne reforme Vlade RH - rekla vijećnica Martina Bistrović, te dodala kako je zahvaljujući poreznoj reformi samo u 2018. ostvaren višak prihoda u iznosu od 2 milijuna kuna, a da je trend rasta popraćen i u rebalansu za 2019. godinu, točnije 8,6 milijuna kuna.

Komentari