evo glavnih tema

HDZ sjednicu Županijskog odbora ovoga puta održao u Velikom Bukovcu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.07.2019. 14:04

Zadnja izmjena: 11.07.2019. 14:05

Nastavljajući s održavanjem sjednica Županijskog odbora HDZ-a Varaždinske županije po općinama i gradovima, posljednja je održana u srijedu u Velikom Bukovcu.

Prema riječima predsjednik ŽO HDZ-a Anđelka Stričaka, osim stranačkih tema raspravljalo se o bitnijim investicijama za žitelje ovog dijela županije.- Osim rekonstrukcija niskonaponskih mreža, uređenja odvodnih kanala, društvenih i vatrogasnih domova, uređenja prometnica, izgradnje rotora tu su i veliki infrastrukturni projekti. Kao dva najvažnija naveo bih Aglomeracije Ludbreg i Veliki Bukovec, a potom i obranu od štetnog djelovanja voda odnosno izgradnju nasipa uz rijeke Dravu, Plitvicu i Bednju – istaknuo je Stričak.

A na tom području Hrvatske vode projektiraju nasip Kapela Podravska-Ludbreg, koji je dio projekta uređenja rijeke Bednje, zatim nasip na Dravi Selnica-Dubovica te kanale Novo Selo Podravsko-Županec te Kapela Podravska. Ukupna vrijednost izrade projektne dokumentacije je oko 700.000 kuna.

Hrvatska elektroprivreda u općini Veliki Bukovec postavlja betonske stupove trafostanice Dubovica 2 vrijednosti oko 265.000 kuna, a do kraja godine i trafostanice Kapela 2, vrijednosti 105.000 kuna. U općini Mali Bukovec projektira se trafostanica Sveti Petar s priključnim dalekovodom i niskonaponskim izlazima, a u općini Sveti Đurđ stupovi na niskonaponskoj mreži u Luci Ludbreškoj, vrijednosti 135.000 kuna

Predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Općine Veliki Bukovec Dražen Đurašin kazao je da se održavanjem sjednica na terenu pokazuje da se ne zaboravljaju stranačke organizacije u rubnim dijelovima županije.- U više navrata unazad nekoliko godina dolazilo je do izlijevanja rijeka Bednje, Plitvice i Drave i nažalost te poplave prouzročile su brojne štete našim žiteljima. Također kao trenutačno najvažniju investiciju koja se provodi i to nakon kojih petnaestak godina čekanja je rekonstrukcija OŠ Veliki Bukovec – istaknuo je Đurašin.

Komentari