Poslali priopćenje

HDZ: Sjever Hrvatske ima dvoje kandidata za Europski parlament  

Na zajedničkoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a koja je održana u petak u stranačkoj središnjici u Zagrebu izabrani su kandidati liste za europske izbore te utvrđen Izborni program pod nazivom „Hrvatska za generacije“. 
Objavljeno: 06.04.2019. 09:49

Zadnja izmjena: 06.04.2019. 09:51

Na zajedničkoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a koja je održana u petak u stranačkoj središnjici u Zagrebu izabrani su kandidati liste za europske izbore te utvrđen Izborni program pod nazivom „Hrvatska za generacije“. 

Naime, kako piše u priopćenju HDZ-a, njihove boje sjevera Hrvatske braniti će Stjepan Adanić i Sunčana Glavak, a poredak na listi je sljedeći: 1. Karlo Ressler, 2. Dubravka Šuica, 3. dr. sc. Tomislav Sokol, 4. Željana Zovko, 5. Sunčana Glavak, 6. Marijana Balić, 7. Goran Pauk, 8. Nikolina Brnjac, 9. Stjepan Ribić, 10. Domagoj Maroević, 11. Danijel Marušić, 12. Stjepan Adanić.

Sunčana Glavak je svoju karijeru započela kao novinarka i to od sportskog novinarstva do uredništva zabavnog programa. Najviše se pamti s VTV-a kao urednica emisije „Vu srcu te nosim“, a kasnije kao glasnogovornicu Ministarstva kulture, potom kao zastupnicu u Hrvatskom Saboru, pa glasnogovornicu Vlade RH.

Stjepan Adanić je bio prvi gradonačelnik Varaždina u neovisnoj RH, vojni savjetnik predsjednika Franje Tuđmana te pomoćnik ministra obrane. Adanić je s državnim vrhom RH i Kriznim štabom općine Varaždin pripremao, organizirao i provodio obrambene pripreme, rat i zarobljavanje korpusa JNA u Varaždinu 1991. g. te je višestruko odlikovan od prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

- Ovo je treći puta da građani RH izlaze na izbore za Europski parlament, a prvi puta da županijske organizacije HDZ-a sa sjevera Hrvatske imaju svog predstavnika na listi, odnosno u ovom slučaju dvoje kandidata Sunčanu Glavak i Stjepana Adanića. Sada nam predstoji kampanja odnosno promoviranje našeg izbornog programa pod nazivom 'Hrvatska za generacije'. Na izborima očekujemo pobjedu te osvojenih pet mandata - rekao je Anđelko Stričak, saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije.

prvi puta da županijske organizacije HDZ-a sa sjevera Hrvatske imaju svog predstavnika na listi

Stričak: "Ovo je prvi put da ŽO HDZ-a sa sjevera Hrvatske imaju svog predstavnika"

Program „Hrvatska za generacije“ možete pronaći na sljedećem linku.

Komentari