HDZ: "Smjenom Horvata Smoljanec spašava Josipovića"

Objavljeno: 17.12.2014. 14:50

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: facebook

Priopćenjem za medije vezano uz slučaj Facebook statusa dr. Nenada Horvata danas se oglasila varaždinska Zajednica branitelja HDZ-a "Gojko Šušak", koja u Horvatovoj smjeni s mjesta voditelja odsjeka za psihijatriju vidi "spašavanje predsjedničkog kandidata Josipovića".

- Dr. Nenad Horvat treća je osoba iz okruženja predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića, koja ne da ima negativan stav prema Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima, već i javno pljuje po njima - stoji između ostaloga u priopćenju koje potpisuje njihov predsjednik Željko Dvekar.  

Dvekar, naime, u svom priopćenju ističe da je član Izbornog stožera predsjednika Josipovića Marko Rakar branitelje ranije usporedio sa, kako kaže, "Ku Klux Klanom", a njegov savjetnik Dejan Jović za referendum o separaciji od SFRJ ustvrdio da je "rezultat nasilja, prijetnji i slobode, a ne slobodno izražene volje...".

- Jučerašnja odluka stečajnog upravitelja Opće bolnice Varaždin Mladena Smoljanca o razriješenju dužnosti voditelja odsjeka za psihijatriju ustvari predstavlja spašavanje predsjedničkog kandidata Josipovića - smatraju iz spomenutih razloga u Zajednici branitelja.

HDZ-ovci nadalje, navodeći neke od Horvatovih statusa, ističu da su oni "uvreda svim hrvatskim građanima, ali i svim pripadnicima varaždinskih ratnih postrojbi i policajcima koji su branili Vukovar".

- Varaždinski psihijatar već poslovično i do sada bez ikakvih sankcija vrijeđa hrvatske branitelje. Stoga, očekujemo jasna i nedvosmislena očitovanja ministra unutarnjih poslova, ministra branitelja i ministra zdravlja te reakciju još uvijek aktualnog predsjednika države - zaključuju članovi HDZ-ove braniteljske udruge.

>>Nenad Horvat: Ispričavam se svima koji su se našli uvrijeđeni

Komentari