gradska sjednica

Oreški (HDZ): Osnujmo povjerenstvo za odabir rješenja Kučanske rampe, Bosilj: Mašete papirom, a građevinska je tu

Objavljeno: 11.06.2024. 18:39

Zadnja izmjena: 11.06.2024. 18:39

Foto: Boris Matijašec

Na današnjem aktualnom satu Gradske sjednice gradonačelnik Neven Bosilj obznanio je kako Grad i Marlex dogovaraju rješenje glede parkinga oko VTC-a te odrješito odgovorio HDZ-ovoj vijećnici Aranki Oreški koja je na sjednicu donijela prijedlog odluke o osnivanju povjerenstva za pronalazak najbolje rješenje Kućanske rampe. 

Pitanje parkinga oko zgrade VTC-a provlači se već kroz nekoliko sjednica Gradskog vijeća, a u kojem je tijeku proces pitao je SDP-ov vijećnik Josip Garić. Naime, HDZ je u nekoliko navrata prozvao Bosilja jer, navode, ne želi kupiti zemljiište od Marlexa kako bi se stanarima omogućio pristup zgradi i parkingu, dok Bosilj sada navodi kako će se isto riješiti i naći na stolu vijećnika na idućoj sjednici početkom rujna.

- S predstavnicima Marlexa je postignut dogovor. Na sljedećoj sjednici dobit ćete sveobuhvatan odgovor o zamjeni zemljišta između Grada i Marlexa, što se tiče dječjeg igrališta u Grabanicama, VTC-a i zemljišta na Banfici. Vidjet će se tko će ostati dužan. Ne postoji hitnost, Marlex ništa nije zagradio. Stanari najnormanije mogu parkirati oko VTC-a. Doći će i to na dnevni red i sve će se riješiti – kazao je Bosilj.

'Pripremila sam Prijedlog, ovdje je, pogledajte'

Vijećnica HDZ-a Aranka Oreški na današnji aktualni sat donijela je Prijedlog o osnivanju povjerenstva s ciljem pronalaska najbolje rješenja Kućanske rampe jer, navodi, Bosiljevo rješenje stanari ne vide kao optimalno.

- Ovo je sad treće rješenje. Prvi prijedlog je Čehokov kružni tok ispod pružnog prijelaza, drugo rješenje je vaše – podvožnjak Supilova/Wissertova, a treće je od građana – podvožnjak Svilarska/Merličeva ulica. U ime Kluba HDZ-a pripremila sam prijedlog odluke o osnivanju povjerenstva za procjenu i odabir rješenje projekta Kućanska rampa koji bi uz Vas činili vijećnici i struka i dali prijedlog najprihvatljivijeg rješenja. Imamo tu taj prijedlog i možete pogledati i pročitati – navela je Oreški te podigla i pokazala spomenuti dokument.

'Mašete papirom, vi bi sad nešto drugo - ne ide tako'

Bosilj je prozvao Oreški da 'maše papirom nakon što uskoro dolazi građevinska dozvola'.

- U kontaktu smo s projektantima Viaplanom. Projekt ide odlično. To je projekt vrijedan 500 tisuća eura. Odmah ću odgovoriti i gospođi Oreški. Ovo je doista dječji vrtić. Protekle četiri godine gradom je upravljao bivši gradonačelnik kojem je većinu držao HDZ, a imali su i predsjednika. Četiri godine nista bili u stanju ništa napraviti i sad kad smo mi došli, mi ćemo imati 15. 10. građevinskog dozvolu i ozbiljan projekt kojeg ćemo realizirati i staviti u proračun za iduću godinu, vi sad meni tu dolazite i mašete nekakvim papirom. Mi smo prije svega, kad smo došli, stavili sedam arhitekata i građevinaca u povjerenstvo koji su raspravljali i došli do rješenje koje je optimalno i najbolje. Sad mi dolazite s idejom, ajmo sad zaboraviti, potrošlo se od prije do sad milijun eura, ajmo sad ispočetka, mi bi sad nešto drugo. Ne ide to više tako.

Komentari