komentar

HDZ uvjeren da će proračun proći: 'Žetončići će odraditi svoje, takvih nema Las Vegas'

'Mi smo njima do sada pomagali, osiguravali im u Zagrebu novce, ali ne možemo mi njima rješavati i lokacijske i građevinske dozvole. Imali smo samo jedan uvjet prošle godine za podršku proračunu, da otkupe zemljište za tzv. varaždinski Pentagon, nisu napravili ni to', kaže Runac...
Objavljeno: 01.12.2022. 11:56

Zadnja izmjena: 01.12.2022. 15:41

Gradski vijećnik HDZ-a Alen Runac uvjeren je kako će proračun Grada Varaždina na kraju proći, unatoč onome što se jučer dogodilo.

Kaže, "to uopće nije upitno".

- To su sve interesne grupe (govori o suzdržanima, nap.), oni će ucijeniti Bosilja, on će im ispuniti sve što se od njega traži i još puno onoga što se neće vidjeti javno i žetončići će odraditi svoje. Ne treba zaboraviti da Bosilj u džepu ima i najpoznatije hrvatske žetončiće, Reformiste. Takvih nema Las Vegas.

'Pomagali smo im'

Runac dodaje kako HDZ nije glasovao protiv "samo zbog dvostruko skupljeg rješenja za bale".

- Mi smo njima do sada pomagali, osiguravali im u Zagrebu novce, ali ne možemo mi njima rješavati i lokacijske i građevinske dozvole. Imali smo samo jedan uvjet prošle godine za podršku proračunu, da otkupe zemljište za tzv. varaždinski Pentagon, nisu napravili ni to. Ne samo da nisu, nego Marković ljude koji bi zemlju prodali naziva vampirima. Dakle, unatoč dobroj volji koji smo pokazali, nesposobnost sada više ne možemo i ne smijemo podržavati.

'Grobna kuća je primjer'

Slučaj grobne kuće, kaže Runac, još jedan je primjer na temelju kojega su donijeli konačnu odluku.

- Bosilj kaže da smo naslijedili projekt iz 2013., čak iz 2007. Jesmo, na neki način ali smo ga prilagodili vremenu, uskladili sa zakonima i lobirali sve do Brisela, gdje je zajedno sa mnom zbog tog projekta bila i sadašnja direktorica Parkova Jelena Sekelj. Trudili smo se pronaći način kako zatvoriti financijsku konstrukciju, a Bosilja sada čekaju novci preko Fonda za oporavak, pa nije učinio ništa. Sve to skupa za našu odluku bilo je dovoljno, ali kažem, žetončići će odraditi svoje. U to uopće ne sumnjam.

Komentari