unutarstranački izbori

HDZ Varaždinske županije danas bira 29 predsjednika i njihove zamjenike

Objavljeno: 22.11.2020. 10:35

Zadnja izmjena: 22.11.2020. 10:46

Foto: Facebook

HDZ Varaždinske županije, kao i ostatak stranke u Hrvatskoj, ove nedjelje provodi lokalne unutastranačke izbore.

Izbori se provode prema načelu jedan član jedan glas, a za ključne dužnosti na području Varaždinske županije ukupno konkurira 101 kandidat. Za predsjednika županijske organizacije, kao najvišeg lokalnog tijela stranke, kandidirao se jedino Anđelko Stričak – dosadašnji predsjednik, kojem će ovo biti treći mandat na čelu županijskog HDZ-a.

Ni za drugu najvišu funkciju unutar županijskog HDZ-a nema konkurencije. Jedini kandidat za predsjednika varaždinske gradske organizacije je Damir Habijan, kojem će ovo biti drugi mandat na čelu HDZ-a u sjedištu županije. U četiri općine, budući da su također bez konkurencije, vođenje organizacije preuzet će četiri žene: Mirela Mužić u Malom Bukovcu, Marina Golek Mikulić u Beretincu, Snježana Cerjan u Maruševcu i Silvija Zagorec u Vidovcu.

Kao što smo već pisali, najveću "gužvu" na današnjim unutarstranačkim izborima HDZ ima u Gornjem Knegincu, Sračincu i Trnovcu, gdje su se za predsjednika kandidirala po dvojica kandidata. Goran Kaniški i Matija Hofman u Gornjem Knegincu, Domagoj Bačani i Tomica Horvat u Sračincu, te Martina Jagačić i Tin Jurak u Trnovcu.

Popis svih kandidata možete pogledati ovdje.

Na slici: Goran Kaniški, glasovao jutros u Gornjem Knegincu.

Komentari