HDZ Varaždinske županije: Osuđujemo neprimjerene Borovčeve izjave

Piše: it/evarazdin

Objavljeno: 30.12.2014. 14:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Izvor: Zoran Stanko

Članovi Foruma mladih SDP-a Varaždinske županije u ponedjeljak su izrazili ogorčenost i žaljenje uvredama koje širi Mladež HDZ-a Grada Varaždina i predsjednik Mladeži HDZ-a Grada Varaždina Igor Borovec, a u utorak se očitovao i HDZ Varaždinske županije.

>>>Varaždinska Mladež HDZ-a: Josipovića birali jugosmradovi

Zbog učestalih poziva novinara za komentar' vezano na neprimjerene objave na Facebook profilu Igora Borovca dajemo sljedeće priopćenje:

Za razliku od SDP-ovog kandidata Ive Josipovića i njegovog stranačkog šefa Zorana Milanovića koji redovito ne samo da se služe, već i svom članstvu odobravaju širenje govora mržnje i vrijeđanje političkih suparnika, mi osuđujemo svako takvo ponašanje, bez obzira od koga potječu.

Zanimljivo je s kojim entuzijazmom mladež SDP-a, a pogotovo njen predsjednik Luka Zrinski prati objave Facebook statuse svojih političkih suparnika. Takoder, zanimijivo je da ta ista mladež SDP-a, njihov kandidat Ivo Josipović, te stranački šef Zoran Milanović nisu reagirali na govor mržnje njihovog stranačkog suradnika varaždinskog psihijatra dr. Nenada Horvata.

Neprimjerene izjave Igora Borovca, koje osuđujemo nipošto se ne mogu mjeriti s govorom mržnje dr. Nenada Horvata koji poziva na nove Križne putove, (jame, stratišta) ali od SDP-ovog kandidata Ive njegovog stranačkog šefa Zorana Milanovića, niti slike ni tona.

Evo nekih od tih izjava:

- Da je četrdeset peta malo dulje trajala, devedesete se nikad ne bi dogodile...

- Baš su slatki ti branitelji što pokretni, što nepokretni...

- Domoljublje na četiri kotača s pogonom na klerofašizam

- Ulizice, lezilebovići i sponzoruše iz šatora traže Milanovićevu ostavku....

- Evo sad će on, samo da se popiša...

Upravo ti dvostruki kriteriji SDP-ovih dužnosnika njihov prešutni prelazak preko govora mržnje stranačkih suradnika i prijatelja, izazvale su neprimjereni istup lgora Borovca. O tome najviše govori Josipovićev i Milanovicev muk koji jasno govori kakva je to njihova „nova pravednost" i „pravi put".

Žao nam je da se naš mladi član dao uvući u njihovu kaljužu. U svemu tome je zanimIjivo da se većina medija uopće nije osvrnula naflangrantni govor mržnje dr. Nenada Horvata, dio čijih objava Vam dostavljamo u privitku ovog priopćenja.

S poštovanjem, Anđelko Stričak

Komentari