program ''5+2'' 

Foto - Konstituiran županijski odbor HDZ-a: 'Iza nas je povijesni uspjeh, a ispred nas 7 prioriteta'

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.12.2021. 09:49

Zadnja izmjena: 15.12.2021. 09:55

U utorak je konstituiran Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice Varaždinske županije, koji nakon unutarstranačkih izbora vode predsjednik Anđelko Stričak i potpredsjednici Nadica Dreven Budinski, Željko Dvekar, Josip Križanić i Damir Poljak.

Predsjednik ŽO HDZ-a i varaždinski župan Anđelko Stričak istaknuo je kako je iza HDZ-a Varaždinske županije povijesni mandat s osvojena tri saborska mandata i mjestom župana, prvi put nakon 20 godina, dok je sada zadatak graditi društvo jednakih šansi.

- Kao što je nedavno u Trakošćanu istaknuo premijer Plenković, zahvala svima koji su omogućili stvaranje naše domovine, ali okrenuti smo budućnosti – rekao je Stričak naglasivši pritom program ''5+2'' u kojem su prioritet obrazovanje, zdravstvo, gospodarstvo i zaštita okoliša, a posebice su naglasci na brzoj cesti i izgradnji Regionalnog centra civilne zaštite.

Posjetimo, upravo je izgradnja spomenutog centra bila uvjet gradskog HDZ-a za podršku proračuna Grada Varaždina, a amandman je naposlijetku prihvaćen. Kada je riječ o zaštiti okoliša, u fokusu je geotermalna elektrana  u Malom Bukovcu, a glede gospodarstva Stričak je rekao:

- Uskoro potpisujemo program industrijske tranzicije vrijedan 100 milijuna eura.

'Nije palo s neba'

Skupu su se još obratili Josip Križanić kao potpredsjednik Županijskog odbora, Damir Habijan kao predsjednik varaždinske organizacije, te Alen Runac kao politički tajnik, koji je rekao: Mjesto župana nije palo s neba. Radilo se konstantno, obišao svaki kutak naše županije, svi smo se potrudili maksimalno, a kad netko uloži cijelog sebe u to kao Anđelko, to je rezultat."

Žena, 39 posto

Županijski odbor ima 41 člana, od kojih je 16 žena ili 39 %, a visoku i višu stručnu spremu ima 61 % članova. Najviše je članova starosti između 40 i 50 godina. U ovom sazivu Županijskog odbora 12 je novih članova baš kao što je i sedam novih predsjednika općinskih organizacija.

Komentari