pritužba poslana DIP-u

Županijska organizacija HNS-a podnijela pritužbu protiv Glasa koncila zbog kršenja izborne šutnje

Objavljeno: 11.09.2016. 18:15

Zadnja izmjena: 11.09.2016. 19:27

Na e-mail adresu redakcije stiglo je priopćenje Županijske organizacije HNS-a u kojem stoji kako je došdlo do, citiramo: "grubog kršenja izborne šutnje", prilikom čega se referiraju na tekst u tiskovini Glas koncila pod nazivom: "Nečuveno uplitanje u unutarcrkveni život", a koji je objavljen danas.

Radi se o tekstu u kojem se izravno citira naslov članka: "Župan Štromar: Molio sam Mrzljaka da obuzda Vladu Košića" - a kako kažu u pritužbi radi se o  "navodoj izjavi Predraga Štromara" - objavljenog u Jutarnjem listu 6. rujna.

U priopćenju HNS-a, objavljivanje tog teksta nazivaju protupravnim ponašanjem glavnog i odgovornog urednika Ivana Miklenića. 

- Smatramo da je ovime izričito prekršena odredba više citiranog članka koji jasno navodi: : "Na dan održavanja izbora do zatvaranja birališta kao i 24 sata prije dana održavanja izbora zabranjuje se svaka izborna promidžba, objavljivanja procjena izbornih rezultata, kao i objavljivanjeprethodnih službenih rezultata izbora, objavljivanje fotografija u sredstvima javnog priopćavanja, izjava i intervjua kandidata te navođenje njihovih izjava ili pisanih djela - poručuju iz HNS-a.

U priopćenju dalje stoji kako smatraju da se gore navedeni tekst nije smio objaviti na dan izbora.

Komentari