reakcija na svetog iliju

Božica Makar kaže da Čačić prijeti Vladi samo zato što će Štromar sada riješiti stvar s JPP-om

Objavljeno: 21.07.2017. 10:06

Zadnja izmjena: 21.07.2017. 10:16

Foto: Arhiva

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić u nazočnosti ministrice Blaženke Divjak zaprijetio je da će srušiti Vladu, ne osiguraju li se Varaždinskoj županiji sredstva za projekte izgrađene prema modelu JPP-a. Čačić je rekao da će se u tom slučaju pobrinuti da ima dvije zastupničke ruke, ne samo onu svojeg saborskog zastupnika, što vršiteljica dužnosti predsjednice lokalnog HNS-a Božica Makar vidi kao njegovu namjeru da si pripiše Štromarove zasluge.

>>FOTO: Blaženka Divjak na svečanoj sjednici u Svetom Iliji - Čačić zaprijetio Vladi s dva zastupnika

Božica Makar u priopćenju za medije dostavljenom danas navodi da je Predrag Štromar u više navrata izjavio kako će "promijeniti ako treba i Zakon", samo da se osiguraju ta sredstva potrebna za sufinanciranje: „Ja sam odgovoran za to u Vladi!“, podsjeća Božica Makar na izjavu potpredsjednika Vlade i ministra graditeljstva, bivšeg župana Varaždinske županije Predraga Štromara.

Trenutna čelnica županijskog HNS-a napominje da će se Štromar jednako tako pobrinuti i za sredstva potrebna za izgradnju preostalih planiranih škola u našoj županiji, tim više što je upravo HNS zadužen za resor obrazovanja u aktualnoj Vladi koji, napominje – ne  uključuje samo kurikularnu reformu, nego i infrastrukturne projekte.

"Prijetnje i uvrede za bodove"

- Čačić po dobrom starom običaju prijetnjama u uvredama pokušava ishoditi pokoji politički bod, te i dalje ima očiglednih problema s pamćenjem. Njegova silna ambicija da od sebe stvori lidera očito nema kraja  – kaže Božica Makar koja smatra da se Čačić za vrijeme Oreškovićeve te Vlade Mosta i HDZ-a nije služio prijetnjama i ucjenama, što čini sada kada je u Vladi HNS. Štoviše, njega proziva odgovornim za to što sufinanciranje nije osigurano kada je on bio potpredsjednik Vlade.

- Njemu to očito nije ni bilo važno, Čačiću je očito važna isključivo samopromocija – kaže Božica Makar i navodi još jednu Štromarovu izjavu: „Mi ćemo novim zakonom o financiranju jedinica lokalne samouprave omogućiti da općine i gradovi na sjeveru Hrvatske i onim siromašnijim dijelovima  dobivaju više sredstava u svoj proračun. Ja u tome vidim model završetka izgradnje svih škola u Varaždinskoj županiji“, stoji zaključno u njezinom u priopćenju.

Komentari