poručuju mu da samo "stvara dojam"

Čehok često zna pohvaliti Štromara, a HNS ga danas za odvjetnike "pere" na A4 stranicu teksta

Objavljeno: 01.03.2018. 11:06

Zadnja izmjena: 01.03.2018. 12:10

Foto: Ilustracija / Arhiva

HNS u opširom priopćenju koje je uputio medijima kaže kako do troškova za odvjetnike od 7,5 milijuna kuna nikad ne bi ni došlo da je aktualni gradonačelnik u svom prethodnom mandatu više razmišljao o interesima Grada i njegovih građana, a manje o partikularnim interesima pojedinaca.

Nadalje kažu da se se zaboravlja tko je povjerio posao zbrinjavanja otpada direktnom pogodbom osobi koja nije imala ni nekretninu ni znanje da to provede, kao što se i "zaboravlja" i tko je toj istoj osobi omogućio da zamijeni svoje nekretnine za nekretnine grada, iako su nekretnine Grada bile više nego dvostruko vrijednije. 

- Zaboravlja i da je sud pravomoćno presudio da su ti ugovori ništetni te da se gradu mora vratiti preko deset milijuna kuna. No,  iako se o odvjetničkim troškovima trenutno vodi velika briga, ne zna se kada će navedeni iznos biti vraćen, a sudski troškovi plaćeni, kako je naložio sud - poručuju iz HNS-a.

Zaboravlja se, kažu HNS-ovci i sljedeće:

- Tko je toj istoj osobi na 99 godina na raspolaganje dao cijelu zračnu luku uz mizernu godišnju naknadu od 13.000 eura te se obvezao baš od njega kupiti zemljišta na kojima će se graditi POS-stanovi, a zaboravlja se i tko je bez adekvatnih osiguranja na treću stranu prenio 770.000 kvadratnih metara zemljišta, na 99 godina radi izgradnje „biotehnološkog parka“, iz kojeg se ugovora Grad jedva izvukao plativši naknadu od oko 5 milijuna kuna.

Od oštre riječi HNS-a nije ostao pošteđen ni Varteks o kojem tvrde kako se zaboravlja tko je Varteksov stadion dao pod hipoteku banci i toj istoj banci dao jamstva za kredit od 8 milijuna kuna koji je beskorisno potrošen, a Gradu je samo ostalo da kredit vraća banci.

Nakon svega iznesenog, HNS-ovci zaključuju kako je zapravo Grad platio 7.5 milijuna kuna za zastupanje u sporovima koje je sam uzrokovao Gradu. Također, tvrde da, iako se kroz odabir novih odvjetnika nastoji stvoriti dojam da Grad Varaždin konačno ima vlast koja će brinuti za interese građana, nadaju se samo da se novi-stari sastav neće usput opet pobrinuti i za sebe.

Komentari