kažu, upozoravali su...

Na jučerašnju nepravomoćnu presudu Čehoku, reagirao i HNS: 'Podnesite ostavku i u miru pripremajte žalbeni postupak'

Objavljeno: 20.07.2018. 11:02

Zadnja izmjena: 20.07.2018. 11:11

Na jučerašnju nepravomoćnu preudu gradonečelniku Čehoku prema kojoj je optužen na dvije godine zatvora, reagirao je i varaždinski HNS koji tvrdi da Čehok treba odstupiti s mjesta gradonačelnika, zajedno sa svojim zamjenicima.

S obzirom na jučerašnju nepravomoćnu presudu, prema kojoj bi gradonačelnik Čehok u zatvoru trebao provesti dvije godine, iz HNS-a kažu kako presudu ne mogu analizirati je li pravedna ili nije, niti je zahvalno raspravljati o samom sudskom procesu, no ističu kako  HNS za razliku od nekih drugih stav nije mijenjao.

Kako kažu, i prije lokalnih izbora upozoravali su da za Varaždin i Varaždince nije dobro da se kandidira osoba koja na leđima nosi teret čak tri optužnice. Mišljenja su kako je to ne samo opterećenje za njega, nego i za funkcioniranje cijele gradske uprave, ali i imidž grada. 

Nadalje ističu kako postoji paradoksalna situacija u kojoj je sudsko vijeće donijelo zaključak da je kaznenim dijelima kojima se tereti Čehok Grad Varaždin oštećen za oko 6 milijuna kuna. Stoga je Sudsko vijeće dalo uputu da Grad pokrene posebnu parnicu da se namire ta sredstva. Iz HNS-a se pitaju hoće li sadašnji gradonačelnik Čehok zajedno sa zamjenicima koji ga podržavaju okupiti pravni tim da podnese parnicu sam protiv sebe?

S obzirom na cjelokupnu situaciju, pozivaju Čehoka da napravi jedinu moralnu stvar - da podnese ostavku kako bi mogao u miru pripremati žalbeni postupak, ali i dovršiti ostala dva sudska procesa koja su u tijeku. 

Komentari